Sport

Mircea Lucescu critică strategia lui Gigi Becali: ”Fotbaliştii pe care îşi tot dorește să-i vândă, nimeni nu-i vede”

16.05.2021 | 16:04
Mircea Lucescu critica strategia lui Gigi Becali Fotbalistii pe care isi tot doreste sai vanda nimeni nui vede
ADVERTISEMENT

Proaspăt campion în Ucraina cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu critică decizia lui Gigi Becali de a interzice jucătorilor de la FCSB să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tehnicianul român consideră participarea la turneul olimpic o veritabilă rampă de lansare pentru fotbaliștii unui club precum FCSB care își dorește să crească valoarea tinerilor jucători pentru ca mai apoi să-i vândă unor echipe din campionate importante ale Europei.

ADVERTISEMENT

Oficialii roș-albaștrilor au anunțat recent că nu vor permite fotbaliștilor de la FCSB să participe la JO de la Tokyo întrucât în aceeași perioadă echipa va fi angrenată în cupele europene.

Mircea Lucescu este convins că jucătorii ar vrea să evolueze la JO

Reputatul tehnician consideră că FCSB va face o greșeală uriașă dacă nu va permite jucătorilor lor să evolueze la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Este de neacceptat. O participare la Jocurile Olimpice ridică valoarea jucătorului. Fotbaliştii pe care ei îşi tot doresc să-i vândă în străinătate, nimeni nu-i vede aici!

Jocurile Olimpice sunt o rampă de lansare importantă, sunt jucători tineri. Nu, nu! Eu nu cred că există vreunul care să nu gândească în felul acesta”, a spus Mircea Lucescu, la revenirea în țară, după ce a câștigat campionatul Ucrainei, citat de as.ro.

ADVERTISEMENT

Următorul jucător de ”export” al FCSB-ului ar putea fi Florin Tănase. Atacantul traversează cel mai bun sezon al carierei și are toate șansele să prindă un transfer în străinătate, dar numai după ce echipa sa va disputa meciurile din preliminariile cupelor europene.

Nouă jucătorii de la FCSB, pe lista selecționerului Mirel Rădoi

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia.

ADVERTISEMENT

Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Din lotul lărgit al României, anunțat de selecționerul Mirel Rădoi fac parte și Denius Haruț, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Olimpiu Moruțan, Octavian Popescu, Ovidiu Perianu și portarul Andrei Vlad, toți de la FCSB.

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra Coreei de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 3,45 este cota pentru “X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT