ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Mircea Lucescu se implică la Dinamo! Motivul pentru care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban

Autor: Andrei Șchiopu | 20.07.2020 | 19:56
Mircea Lucescu se implică la Dinamo! Motivul pentru care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban
Cum o poate ajuta Mircea Lucescu pe Dinamo! I-a cerut ajutorul lui Ludovic Orban. Sursă foto: sportpictures.eu

Dinamo trece printr-o situație grea, iar cazurile de COVID-19 de la echipă nu au făcut decât să afunde mai mult formația pregătită de Gigi Mulțescu, cel care nu a apucat să debuteze pe banca tehnică a „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Între timp, Mircea Lucescu încearcă să ajute clubul și s-a dus să vorbească cu premierul Ludovic Orban despre salvarea lui Dinamo.

Anunțul a fost făcut de PCH prin intermediul rețelelor de socializare.

Mircea Lucescu se implică în salvarea lui Dinamo

PCH a anunțat printr-o postare pe Facebook că Mircea Lucescu se implică la Dinamo și s-a întâlnit cu Ludovic Orban pentru a vorbi despre construcția unui nou stadion de 33.000 de locuri:

„Participarea fiecăruia dintre voi în Programul DDB începe să dea roade. Am devenit un fenomen care nu poate fi trecut cu vederea de către autorități.

ADVERTISEMENT

Am atras alături de noi nume importante din fotbal, iar faptul că un nume precum Mircea Lucescu se alătură demersurilor noastre, face ca proiectul nostru să devină tot mai puternic.

În urmă cu o săptămână v-am vorbit despre demersurile DDB legate de constructia noului stadion.

Revenim cu detalii, pentru a vă ține la curent și pentru a nu lăsa impresia că deblocarea proiectului pentru stadion a apărut din senin sau dintr-o altă zonă decât DDB.

ADVERTISEMENT

În luna iunie, ProgramDDB a creat o echipă de lucru care se ocupă de problema Stadionului Dinamo. Echipa este formată din profesioniști, conducători de companii, specialiști din mai multe domenii și avocați.

Primul pas a fost solicitarea unei audiențe la CNI, unde echipa DDB a fost primită de directorul de investiții Adrian Cefalan. S-a discutat despre blocajul birocratic și despre motivele pentru care nu s-au putut demara lucrările pe amplasamentul actual.

ADVERTISEMENT

După această primă întâlnire, am primit o mână de ajutor de la Mircea Lucescu, membru Elită al Programului DDB, care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban pentru a-l convinge să-și îndrepte atenția către clubul cu cea mai activă și organizată comunitate de suporteri.

Au urmat alte două workshop-uri, la care, pe lângă echipa DDB și reprezentantul CNI, au participat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Secretarul de Stat MAI, Bogdan Despescu, Vice-Primarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu împreună cu reprezentantul departamentului de urbanism și arhitectul care se va ocupa proiectul stadionului”.

ADVERTISEMENT

„Stadionul va avea o capacitate de 33.000 de locuri!”

„Reprezentanții suporterilor au prezentat opțiunile legate de amplasarea stadionului și au fost analizate chestiunile legale pentru deblocarea proiectului.

Noua locație acoperă zona velodromului și se întinde, cu tot cu spațiile pentru parcare, până aproape de actualul stadion. Ținând cont de spațiul extins pentru amplasarea noului stadion, reprezentanții DDB au solicitat o examinarea unei variante de stadion cu o capacitate de 33.000, propunerea care a rămas în picioare după evaluarea din partea specialiștilor.

De asemenea, s-a convenit că noua arenă va fi fără pistă de atletism, dar va îngloba alte secții sportive, cum ar fi tir și box, discipline ale căror structuri actuale ar urma să fie demolate pentru a se face loc stadionului.

ADVERTISEMENT

O altă solicitare se referă la acustica stadionului, care trebuie să protejeze zona de locuințe din vecinătate și să concentreze sunetul către interior.

Am atașat la această postare memorandumul Asociației Peluza Cătălin Hîldan către Ministerul Afacerilor Interne, în care sunt prezentate argumentele în favoarea demersului nostru.

Noua arenă nu va fi doar pentru noi, pentru dinamoviști, ci pentru comunitate. Un spațiu al sportului și al culturii, o încumetare arhitecturală care va ridica valoarea întregii zone și va face ca Floreasca să înflorească.

Participarea noastră în ProgramDDB nu trebuie să fie descurajată de situația actuală a echipei, ba dimpotrivă, cu cât riscul dispariției este mai mare pentru clubul nostru, cu atât ar trebui să fie mai mare și dorința noastră de implicare.

O comunitate a suporterilor, puternică și numeroasă, nu va putea fi trecută cu vederea.

Ceea ce n-au reușit să rezolve până acum oamenii cu poziții mai importante decât ale noastre, putem reuși noi suporterii, dacă suntem uniți și hotărâți să mergem până la capăt”, s-a mai arătat în comunicatul PCH.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!