Sport

Mircea Sandu, supus la presiuni politice pe vremea când era la FRF: ”Au fost și de la Cotroceni, și din Parlament”

Mircea Sandu, fostul președinte FRF în perioada 1990-2014, a vorbit despre presiunile politice de pe vremea când conducea fotbalul românesc.
16.02.2024 | 10:00
Mircea Sandu supus la presiuni politice pe vremea cand era la FRF Au fost si de la Cotroceni si din Parlament
Mircea Sandu, detalii despre presiunile politice la care a fost supus pe vremea când era la FRF. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal timp de 24 de ani, între 1990 și 2014. Acesta a plecat din fruntea fotbalului românesc din cauza fricii de a nu primi o condamnare cu executare din partea justiției.

Mircea Sandu: ”Presiuni politice au fost și de la Cotroceni, și din Parlament”

Mircea Sandu a oferit detalii despre presiunile la care a fost supus pe vremea când era președintele FRF și care era motivul pentru care ele existau.

ADVERTISEMENT

”Dacă o dată aș fi cedat, aș fi fost încălecat. S-a încercat de multe ori să existe influențe politice. Mie nu prea mi-a plăcut uniforma militară, de polițist, cum nu-mi plac nici politicienii prea mult. După atâta minciună și vrăjeală câte aruncă politicienii, săracii oameni nici nu mai știu ce au de făcut.

Din punct de vedere a încecării de a ne distruge, da, s-a încercat de multe ori. Au fost și de la Cotroceni, și din Parlament. Nu le-a convenit că existau anumite performațe”, a declarat Mircea Sandu la ”Poveștirile Sportului”.

ADVERTISEMENT

Cum a făcut față Mircea Sandu presiunilor politice

”Nașul” a vorbit și despre modul în care s-a opus presiunilor venite dinspre scena politică și cum se raportează astăzi la ele.

”Au încercat să ne bage prin pușcării, multe au încercat. N-au mers încercările lor, pentru că eu am fost al dracu când eram jucător și la mine nu mergeau. Dar acum m-am liniștit, m-am calmat. Sunt bunic, am alte procupări”, a adăugat Mircea Sandu.

ADVERTISEMENT

Mircea Sandu a recunoscut de ce a plecat de la FRF

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal a dezvăluit de ce a decis să nu mai candideze la alegerile din 2014 și să se retragă după 24 de ani.

”Am renunțat să mai candidez pentru șefia FRF când am văzut presiunea care exista. Se voia o  condamnare cu executare pentru mine. În 2012 am făcut anunțul că nu mai particip la alegeri. Din acel moment, lucrurile s-au mai relaxat.

ADVERTISEMENT

Primul semnal a apărut de când a fost scandalul cu dezafilierea Craiovei. Toți prietenii mei din presă m-au făcut terci. După ce am fost achitat în acel proces, nimeni nu a mai scos un cuvânt despre ce a fost”, a mai declarat Mircea Sandu.

 

ADVERTISEMENT