Sport

Mircea Sandu rupe tăcerea, la 10 ani de la plecarea din fruntea FRF: „Am preferat să stau lângă familie, decât să mă duc în pământ!”

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a vorbit despre ce l-a determinat să nu mai candideze la alegerile din 2014.
15.02.2024 | 23:45
Mircea Sandu rupe tacerea la 10 ani de la plecarea din fruntea FRF Am preferat sa stau langa familie decat sa ma duc in pamant
După 10 ani, Mircea Sandu a vorbit despre plecarea de la FRF. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mircea Sandu a fost președintele Federației Române de Fotbal timp de 24 de ani, între 1990 și 2014. Acesta a anunțat în 2012 că nu vrea să mai candideze pentru alergile din 2014, spunând la acea vreme: ”nu mai simt nicio motivație”.

Ce a determinat plecarea lui Mircea Sandu de la FRF: ”Am simțit că mă pândea”

Acum, la aproape 10 ani distanță de când a părăsit șefia FRF, Mircea Sandu a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a renunțat la a mai sta în fruntea fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

”Am renunțat văzând presiunea de la cel mai înalt nivel care tindea spre o condamnare cu executare. Am simțit că mă pândea. În 2012 am anunțat că nu mai candidez. Din clipa aia, lucrurile s-au mai relaxat. În 2016, au plecat Coldea și Koveși.

Semnalul a apărut de când a fost scandalul cu Craiova. Toți prietenii mei, Ionițoaia, Adrian Păunescu, Nistorescu, m-au făcut terci. Niciunul după ce am fost achitat de această instanță nu au scos o vorbă.

ADVERTISEMENT

Și acum mai am procese. Mă judec, ce să fac. Sper ca instanța să judece corect. Am muncit prea mult în fotbalul românesc ca să vină cineva și să distrugă tot.

Nu m-a împins nimeni să plec de la FRF. Nicio persoană nu mi-a spus: ‘Retrage-te’. Am simțit eu ce se întâmplă, a declarat Mircea Sandu la ”Poveștirile Sportului”.

ADVERTISEMENT

Mircea Sandu, despre cum a câștigat Răzvan Burleanu alergile FRF în 2014

”Nașul” a vorbit și despre cum a câștigat Răzvan Burleanu alegerile FRF din 2014, la o zi după ce Gică Popescu a fost arestat în ”Dosarul transferurilor”.

”Întreabă-l pe Dan Andronic, eu i-am citit un articol. E fabulos. El spune acolo că era prezent în biroul lui George Maior împreună cu Coldea când s-a vorbit despre cine o să fie ales ca președinte la FRF.

ADVERTISEMENT

Coldea a zis că o să câștige Chivorchian, dar l-a corectat Maior spunându-i: ‘Aici nu se bagă nimeni, o să câștige Burleanu’. Gâdește-te, despre Gică Popescu nu s-a pomenit nimic, deși se știa că o să candideze.

Am preferat să plec și să stau lângă familie, decât să mă duc în pământ. Și așa avusesem prima operație grea, făcusem chimioterapie, radioterapie”, a declarat Mircea Sandu.

ADVERTISEMENT