Sport

Islanda, coșmarul lui Mirel Rădoi. Selecționerul nu i-a bătut niciodată pe nordici în meciurile decisive, iar acum e la mâna lor

Islanda este marele coșmar al lui Mirel Rădoi. Din cauza nordicilor, selecționerul își poate trece în CV ratarea celor două obiective pe care le avea: Euro 2020 și World Cup 2022.
12.11.2021 | 10:56
Islanda cosmarul lui Mirel Radoi Selectionerul nu ia batut niciodata pe nordici in meciurile decisive iar acum e la mana lor
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României a suferit o nouă rușine în mandatul lui Mirel Rădoi. Deși avea nevoie de victorie pentru a rămâne pe locul 2 în grupa J înainte de ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial, reprezentativa noastră a făcut doar 0-0 în compania Islandei, o echipă care nu mai are niciun obiectiv.

În urma acestui rezultat, „tricolorii” nu mai sunt la mâna lor în încercarea de a prinde barajul pentru World Cup 2022. România este pe locul 3 în clasament, cu 14 puncte, unul mai puțin decât Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, țara noastră are un meci facil, în Liechtenstein, dar nici rivala noastră la locul 2 nu se poate plânge. Macedonia de Nord va primi vizita Islandei, care a devenit coșmarul selecționerului Rădoi.

Islanda, coșmar pentru Mirel Rădoi. Selecționerul României așteaptă acum ca nordicii să îl ducă la barajul pentru CM 2022

Mirel Rădoi a fost instalat pe banca primei reprezentative pe 26 noiembrie 2019, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, a debutat abia pe 4 septembrie 2020. După două meciuri în UEFA Nations League, pentru antrenorul ajuns acum la 40 de ani a venit și primul test cu adevărat important. Unul dintre obiectivele selecționerului era calificarea la Euro 2020, România fiind calificată în semifinale barajului.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au întâlnit însă Islanda și nu au putut să acceadă în ultimul act. Confruntarea a avut loc într-o singură manșă, la Reykjavik, iar acolo unde gazdele s-au impus cu 2-1. Islanda a condus atunci cu 2-0 grație „dublei” reușite de Gylfi Sigurdsson (16′, 34′). Golul de onoare al României a fost înscris dintr-un penalty transformat de Alexandru Maxim (63′).

Echipa folosită de Mirel Rădoi în Islanda – România 2-1, pe 8 octombrie 2020

  • Tătărușanu – Manea, Burcă, Bălașa, Camora – Maxim(Keșeru), Al. Crețu, Stanciu(Cicâldău) – Deac(G.Iancu), Alibec(Pușcaș), Mitriță(I. Hagi)
ADVERTISEMENT

Istoria s-a repetat pentru Mirel Rădoi și naționala României, care, un an mai tarziu, au dat din nou peste Islanda într-un meci capital. Cu o victorie în penultima etapă a grupei J din preliminariile lui CM 2022, „tricolorii” ar fi fost ca și calificați la baraj, având în vedere că în ultima etapă joacă la codașa Liechtenstein.

România s-a împotmolit însă din nou de reprezentativa nordică. Deși își luase revanșa în tur, atunci când s-a impus cu 2-0, naționala lui Rădoi a făcut doar 0-0 în Ghencea și a coborât pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, care nu a avut nicio problemă să o spulbere pe Armenia, scor 5-0.

ADVERTISEMENT

Echipa folosită de Mirel Rădoi în România – Islanda 0-0, pe 11 noiembrie 2021

  • Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca(Bancu) – Cicâldău(Pușcaș), R. Marin, Stanciu(Moruțan) – I. Hagi, Alibec(A. Ivan), Fl. Tănase(Maxim)

La cele două meciuri cu Islanda, care îi dau fiori lui Mirel Rădoi, pe șase dintre fotbaliști, selecționerul i-a folosit de fiecare dată, toți cu profil ofensiv, dar în zadar. Este vorba despre Alexandru Maxim, Nicolae Stanciu, Alexandru Cicâldău, George Pușcaș, Denis Alibec și Ianis Hagi.

Selecționerul Islandei promite să îl ajute pe Rădoi

Pentru Mirel Rădoi, coșmarul intitulat Islanda trebuie să se transforme într-un vis frumos. Dacă își câștigă meciul din Liechtenstein, România stă la mâna nordicilor ca să termine pe locul 2 în grupa J și să meargă la barajul de calificare la Cupa Mondială.

Un egal al Islandei în Macedonia de Nord, coroborat cu eventuala victorie a „tricolorilor”, este suficient pentru ca Rădoi să își îndeplinească o parte din obiectiv. Omologul său îi promite ca echipa sa va face tot ce poate pentru a îl ajuta.

„România putea marca şi lua cele trei puncte, dar la fel şi noi. Am avut câteva ocazii. Îmi pare rău pentru voi, pentru că ştiu că aveaţi nevoie de cele trei puncte mai mult decât noi.

Pentru că sunteţi atât de prietenoşi, chiar sper să vă ajutăm. Vrem să mergem în Macedonia de Nord şi să obţinem un rezultat bun. Dacă reuşim, mă întorc şi îmi cumpăraţi o bere. Mereu am fost impresionat de jucătorii români când eram tânăr”, a declarat Arnar Vidarsson, selecționerul Islandei.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,35 este cota pentru „peste 4,5 goluri” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: