Sport

Încă o rușine marca Mirel Rădoi! Egalul cu Islanda se alătură rezultatelor cu care ne-am făcut de râs în mandatul actualului selecționer

România și-a diminuat șansele să prindă barajul pentru Cupa Mondială din Qatar. „Tricolorii” au remizat nul cu Islanda, acasă, dar nu e primul rezultat rușinos din mandatul lui Mirel Rădoi.
12.11.2021 | 00:25
Inca o rusine marca Mirel Radoi Egalul cu Islanda se alatura rezultatelor cu care neam facut de ras in mandatul actualului selectioner
ADVERTISEMENT

România a înregistrat un nou rezultat rușinos și este aproape să rateze o nouă participare la un Campionat Mondial. „Tricolorii” nu au mai fost din 1998 la un astfel de turneu final. În urma remizei cu Islanda, scor 0-0, echipa noastră națională nu mai stă la mâna ei pentru a încheia grupa J pe locul 2.

Macedonia de Nord a învins-o cu 5-0 pe Armenia și a urcat pe poziția care duce la barajul pentru calificarea la Cupa Mondială. Macedonenii au 15 puncte, cu unul mai mult decât România. Pentru a întoarce situația în favoarea lor, „tricolorii” trebuie să câștige în ultima rundă în Liechtenstein, iar Macedonia de Nord să nu bată Islanda pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Contra performanța înregistrată în Ghencea în compania Islandei nu pare însă o întâmplare. Mandatul lui Mirel Rădoi a părut presărat de astfel de rezultate rușinoase, atât la prima reprezentativă, cât și la naționala olimpică.

România, rezultate rușinoase în mandatul lui Mirel Rădoi

Meciul cu Islanda a fost al 19-lea pentru Mirel Rădoi în calitate de selecționer al naționalei de seniori. Antrenorul în vârstă de 40 de ani conduce prima reprezentativă din noiembrie 2019 și nu a obținut nicio performanță. Mai mult, cu fostul căpitan al Stelei pe bancă, „tricolorii” au suferit mai multe rezultate rușinoase.

ADVERTISEMENT

Mandatul lui Rădoi la cârma naționalei a început cu stângul. În partida de debut a selecționerului, pe 4 septembrie 2020, România a practicat un joc bun în partida cu Irlanda de Nord, din Liga Națiunilor, dar nu a reușit decât un 1-1 pe Național Arena. Același rezultat slab s-a repetat și în ultima etapă, la Belfast, pe 18 noiembrie 2020.

La fel ca în cazul Campionatului Mondial, Mirel Rădoi a avut în mâna și șansa de a duce naționala la Campionatul European. Nu s-a întâmplat acest lucru. „Tricolorii” s-au împotmolit în fața aceleiași Islanda, în semifinala barajului de calificare la Euro. 2-1 a fost scorul cu care nordicii ne-au învins la Reykjavik, în octombrie 2020.

ADVERTISEMENT

Norvegia ne-a dat cu terenul în cap în Liga Națiunilor

Imediat după ratarea calificării în finala barajului de calificare la Euro 2020, „tricolorii” lui Rădoi au suferit o nouă umilință, de această dată în UEFA Nations League. Pe 11 octombrie 2020, Norvegia ne-a învins la ea acasă cu un neverosimil 4-0, trei dintre goluri fiind reușite de superstarul Erling Haaland.

Norocul nostru a fost că returul nu s-a mai jucat din cauza pandemiei de COVID-19 și am câștigat partida la masa verde. Chiar și așa, România a terminat grupa pe un modest loc 3, după Austria și Norvegia.

ADVERTISEMENT

Umilințele au continuat și în 2021, inclusiv la Jocurile Olimpice

România pornea cu prima șansă la ocuparea locului 2 în grupa J din preliminariile lui World Cup 2022. Cu o etapă rămasă până la final, „tricolorii” sunt pe 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord și la zece în spatele liderului Germania. Naționala lui Rădoi a ajuns în această situație din cauza unor rezultate extrem de slabe.

Cel mai bun exemplu este înfrângerea istorică din Armenia, atunci când țara gazdă a reușit să ne învingă în premieră. Pe 31 martie, armenii ne-au bătut cu 3-2, în ciuda faptului că am condus cu 2-1. Dușul de la Yerevan nu a fost suficient de rece. Pe 2 iunie, în primul amical, România a pierdut surprinzător la Ploiești, scor 1-2. cu reprezentativa Georgiei.

Înaintea egalului cu Islanda, care aproape că ne compromite șansele la baraj, Mirel Rădoi a obținut rezultate rușinoase și cu naționala olimpică, pe care a condus-o la finalul lunii iulie. Deși a făcut parte dintr-o grupă în care adversare ne-au fost Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă, România a terminat pe locul 3, după ce a înregistrat o victorie, o remiză și o înfrângere.

„Tricolorii” U23 au câștigat doar cu Honduras, scor 1-0, au fost umiliți de coreeni, scor 0-4, și au dat-o la pace cu oceanicii, scor 0-0. România s-a întors astfel acasă de la Jocurile Olimpice după doar trei meciuri, în fazele eliminatorii mergând Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

  • 7 victorii, 4 remize și 8 înfrângeri, acesta este palmaresul lui Mirel Rădoi în calitate de selecționer al României

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,80 este cota pentru „peste 5,5 goluri” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT