Fotbal intern

Mirel Rădoi nu ar fi primul selecţioner de la TV! Cum a ratat Gică Hagi debutul pe banca naţionalei

25.03.2021 | 15:52
Mirel Radoi nu ar fi primul selectioner de la TV Cum a ratat Gica Hagi debutul pe banca nationalei
Mirel Rădoi nu ar fi primul selecţioner de la TV! Cum a ratat Gică Hagi debutul pe banca naţionalei
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi aşteaptă al doilea test negativ că să poată sta pe banca echipei naţionale a României la meciul cu Macedonia de Nord, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. FANATIK îţi prezintă precedentul din istoria tricolorilor, când Gică Hagi a ratat debutul pe banca naţionalei.

În urmă cu 20 de ani, Gică Hagi revenea la echipa naţională a României, însă din postura de selecţioner. Mutarea venea în vara lui 2001, după ce Ladislau Boloni lăsase banca selecţionatei pentru Sporting Lisabona, unde avea să scrie istorie.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, pe urmele lui Gică Hagi?! De ce a ratat “Regele” debutul pe banca naţionalei

Prima acţiune a naţionalei României cu Gică Hagi pe bancă trebuia să fie amicalul cu Slovenia, jucat pe 15 august. Cu doar câteva zile înainte de debutul ca antrenor, “Regele” a întâmpinat probleme de sănătate, astfel că selecţionata a plecat la Ljubljana fără noul selecţioner.

Gică Hagi rata debutul din cauza unei crize renale şi fusese operat la Frankfurt pentru eliminarea unei pietre la rinichi. Fostul mare fotbalist s-a întors imediat la Bucureşti, iar presa vremii anunţa că în timpul meciului amical cu Slovenia a ţinut legătura cu Gabi Balint prin telefon. Fostul coleg de la Steaua şi de la naţională a fost selecţionerul României în remiza de la Ljubljana, scor 2-2.

ADVERTISEMENT

Trei luni mai târziu, mandatul lui Gică Hagi la echipa naţională se termina, după dubla cu Slovenia din barajul pentru Mondialul din 2002. La Bucureşti, după 1-2 în tur, tricolorii au obţinut doar o remiză şi era primul turneu final ratat după zece ani.

Ce jucători a chemat Gică Hagi la debutul pe banca naţionalei. Rădoi, titular în amicalul cu Slovenia

Mirel Rădoi, actualul selecţioner al României, s-a numărat printre fotbaliştii chemaţi de Gică Hagi pentru amicalul cu Slovenia. De altfel, fostul fundaş a fost titular în amicalul cu Slovenia şi a ieşit de pe teren în minutul 60, după ce a fost înlocuit cu Florin Pîrvu.

ADVERTISEMENT

Giani Kiriţă, Florin Pîrvu, Adrian Mihalcea (toţi de la Dinamo), Mirel Rădoi, Florentin Dumitru (Steaua), Ciprian Danciu, Viorel Domocos (Universitatea Craiova), Adrian Iencsi (Rapid) si Dan Lăcustă (Astra Ploieşti) erau fotbaliştii din Divizia A chemaţi la lot.

Din străinătate, Gică Hagi i-a chemat pe Bogdan Stelea (Salamanca), Bogdan Lobonţ, Cristian Chivu (Ajax Amsterdam), Gică Popescu (Galatasaray), Cosmin Contra (AC Milan), Dorinel Munteanu (VfL Wolfsburg), Mihai Tararache (Grasshopper Zurich), Laurenţiu Roşu (Numancia), Adrian Ilie (Valencia), Adrian Mutu (Hellas Verona), Marius Niculae (Sporting Lisabona) şi Viorel Moldovan (FC Nantes).

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi ar nevoie de încă un test negativ ca să stea pe bancă la meciul cu Macedonia de Nord

În urmă cu o săptămână, pe 16 martie, FRF anunţa că Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv cu coronavirus, motiv pentru care şi-a anulat conferinţa de presă de a doua zi. Locul acestuia pe bancă va fi luat de secundul Nicolae Dică.

“Primul test e negativ, dar trebuie să fie confirmat de cel de-al doilea, adică de cel din această dimineață, deocamdată nu avem un răspuns, așteptăm să vedem ce va fi”, a spus Mihai Stoichiţă joi dimineaţă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,55 este cota pentru ”sub 2,5 goluri marcate” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: