Fotbal intern

Mirel Rădoi surprinde înainte de România – Germania: “Dacă batem, vom fi peste ‘Generația de Aur’ din 1994”

Mirel Radoi surprinde inainte de Romania  Germania Daca batem vom fi peste Generatia de Aur din 1994

România joacă împotriva Germaniei, în semifinalele Campionatului European de tineret. “Tricolorii” sunt aproape de una dintre cele mai mari performanțe din istoria fotbalului românesc, iar selecționerul Mirel Rădoi este de părere că dacă tinerii României câștigă împotriva Germaniei, va fi o performanță mai mare decât ce a reușit ‘Generația de Aur’ în 1994. 

Mirel Rădoi surprinde înainte de România – Germania: “De zeci de ani încercăm să vedem cum e aerul la acest nivel”

Selecționerul a declarat că echipa României nu are nicio presiune și speră ca jucătorii să își păstreze cât mai multe resurse pentru final, mai ales că s-ar putea să fie și prelungiri: “Va fi un meci grozav între cele mai ofensive formații de la Euro. Va fi o plăcere pentru fani. Dacă nu venim atât de des, să o facem să conteze. Sunt norocos că sunt antrenorul acestui grup pentru că jucătorii înțeleg ce înseamnă să fii profesionist. Am venit să ne bucurăm de fotbal. Nu am avut presiune, am venit să scriem istorie.

Cred că va fi o realizare mai mare dacă jucăm finala U21 decât ‘Generația de Aur’ din 1994 de la CM din SUA. Fanii sunt grozavi. Dar trebuie să avem grijă pentru că în momentul în care avem mingea, toți jucătorii vor vrea să dea gol și nu aș vrea să se întâmple asta. Atâta timp cât nu luăm gol și suntem organizați, putem să punem mari probleme. Sunt destul de periculoși când au mingea. Nu trebuie să ne concentrăm pe căldură, ne concentrăm pe adversar.

Ne-am pregătit și pentru loviturile de la 11 metri. Încercăm de zeci de ani de zile să vedem cum e aerul la acest nivel. E plăcut și vreau să rămânem aici. Cred că în momentul acesta suntem prea euforici pentru o semifinală, acesta este singurul semn de întrebare. Mă bucur că meciul nu este în această seară pentru că nu știu dacă ne puteam ridica la înălțimea așteptărilor”, a spus selecționerul la conferința de presă.

Mirel Rădoi surprinde înainte de România - Germania Dacă batem, vom fi peste 'Generația de Aur' din 1994 FOTO: Mirel Radoi in meciul de fotbal dintre Anglia U21 si Romania U21 din etapa a II-a, grupei C a Campionatului European 2019
Mirel Rădoi surprinde înainte de România – Germania Dacă batem, vom fi peste ‘Generația de Aur’ din 1994 FOTO: Mirel Radoi in meciul de fotbal dintre Anglia U21 si Romania U21 din etapa a II-a, grupei C a Campionatului European 2019

Ce spune despre acuzele de blat de la România – Franța?

Mirel Rădoi a spus că nu a fost deranjat de insinuările de blat ale italienilor pentru că nu s-a pus vorba de așa ceva niciodată: “Nu aș putea să merg în fața jucătorilor să le spun să încheiem la egalitate. Destul de greu a mers recuperarea, ne-am și mutat. De aseară, jucătorii fac recuperare. Ambele echipe suferă din punct de vedere fizic.

Echipa care își va doza cel mai bine efortul, va avea de câștigat. Nu visasem nici la o finală ca și jucător deși am fost aproape de ea. Nu visasem ca în 4 ani de când sunt în această ipostază să fiu aproape de o finală”, a declarat Rădoi.

Meciul România – Germania se dispută joi, de la ora 19:00 pe stadionul Renato Dall’arra din Bologna. Se anunță peste 15.000 de români la meciul care poate califica România în finala de la Euro 2019.

VEZI VIDEO CONFERINȚA AICI: 

Mirel Rădoi și George Puscas vorbesc ACUM despre semifinala România – Germania. Meciul e joi, ora 19:00, la Bologna. LIVE VIDEO din Italia. Cele mai proaspete informații sunt pe www.fanatik.ro.

Gepostet von Fanatik.ro am Mittwoch, 26. Juni 2019

  • 18 goluri au marcat împreună Germania și România la Euro U-21
  • 2015 este anul în care s-a apucat de antrenorat Mirel Rădoi
Tags: