Fotbal intern

Miriuţă vrea să bată Dinamo ca să vină în “Groapă”: “Îmi va veni rîndul să-i antrenez”

Vasile Miriuţă este unul dintre cei mai în vogă tehnicieni din acest sezon al Ligii 1. La acest statut a contribuit din plin locul cinci ocupat de echipa sa, Ceahlăul, în clasament după nouă...
04.10.2013 | 14:43
Miriuta vrea sa bata Dinamo ca sa vina in Groapa Imi va veni rindul sai antrenez
ADVERTISEMENT

Vasile Miriuţă este unul dintre cei mai în vogă tehnicieni din acest sezon al Ligii 1. La acest statut a contribuit din plin locul cinci ocupat de echipa sa, Ceahlăul, în clasament după nouă etape, interval în care nemţenii nu au pierdut decît o partidă, 1-2 pe terenul Stelei. Pentru Miriuţă urmează duminică întîlnirea cu echipa sa de suflet, Dinamo, însă tehnicianul pietrenilor subliniază că partida nu are nicio încărcătură suplimentară pentru el, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK. Meciul va avea loc începînd cu ora 14:00, pe stadionul din “Ştefan cel Mare”.

Domnule Miriuţă, lumea vă ştie că sunteţi un simpatizant al lui Dinamo. Meciul de sîmbătă este special pentru dumneavoastră?

ADVERTISEMENT

Nu, nu este nimic special, este o partidă ca toate celelalte. Una foarte grea, pentru că jucăm în deplasare la Dinamo. Dar chiar şi aşa vom face tot posibilul să scoatem maximum de acolo.

Consideraţi Ceahlăul favorită, avînd în vedere poziţiile pe care cele două echipe le au în clasament?

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, nu, pentru că Dinamo este Dinamo, o echipă de mare tradiţie, cu jucători buni. Acum au şi moral excelent că au bătut la Galaţi, dar şi noi am cîştigat cu Chiajna, aşa că sigur va fi un meci bun.

V-aţi mulţumi cu un egal?

Noi vrem mereu să cîştigăm, dar avînd în vedere numele pe care îl avem în faţă şi faptul că vom juca pe terenul lor, mă fac să cred că la finalul partidei, dacă se termină egal, putem să acceptăm că am cîştigat un punct. Bine, aici depinde şi de ce se va întîmpla pe teren…

ADVERTISEMENT

“Îmi va veni şi mie rîndul să antrenez Dinamo”

Se vorbeşte tot mai des despre faptul că mai multe nume mari din fotbalul românesc, printre care şi Dinamo, vă doresc. V-a căutat cineva de acolo?

Zvonuri apar mereu, dar pe mine nu m-a sunat nimeni. Dar nici nu aveau cum să mă caute pentru că sînt antrenor sub contract.

ADVERTISEMENT

V-ar tenta totuşi să antrenaţi Dinamo? Este un vis pentru dumneavoastră?

Odată poate îmi va veni şi mie rîndul, dacă mă va căuta cineva. Dar acum nu mă gîndesc la aşa ceva, pentru că am multă treabă la Ceahlăul! Ne dorim să face cît mai multe puncte aici, fiindcă sînt toate condiţiile!

Cine vi se pare cel mai periculos fotbalist al alb-roşilor?

Sînt cîţiva… Dănciulescu, Curtean, Ţucudean, Matei, pot face diferenţa oricînd. Chiar dacă toţi au avut ceva probleme medicale, sînt convins că măcar doi vor fi pe teren, aşa că trebuie să fim atenţi.

Despre Dorin Rotariu ce părere aveţi?

E un tînăr jucător bunicel, chiar bun. Dar hai să mai aşteptăm puţin, fiindcă n-ai cum să-l ridici în slăvi după trei, patru meciuri bune. Puşti talentaţi ca el avem şi noi. Chitoşcă, Popadiuc, Marc… De băieţii ăştia trebuie avut grijă, ca să crească de la sezon la sezon.

“Jucătorii mei au început să se obişnuiască cu presiunea locurilor din top”

Care sînt atuurile Ceahlăului în meciul de mîine?

La noi important este să ne facem jocul pe care îl ştim şi n-o să avem probleme, garantat! Dacă jucăm la capacitate maxima putem bate pe oricine şi fiţi convinşi că şi Dinamo va avea momente negre cu noi.

În Liga 1 aţi pierdut doar cu Steaua, iar din Cupă v-a scos Rapid, cele mai reprezentative echipe româneşti alături de Dinamo. În astfel de momente e presiunea prea mare pe jucătorii dumneavoastră?

Nu cred asta, pentru că băieţii mei învaţă, încet-încet, să joace sub presiunea de a se menţine în primele şase poziţii ale clasamentului. Una e presiunea de aici şi alta este, de exemplu, presiunea pe care o simţi cînd te aflii în zona retrogradării.

Cum vă explicaţi poziţia pe care Dinamo o ocupă în clasament?

La ei este reconstrucţie acum. Nu e uşor să aduci 10-15 jucători noi deodată. Iar cînd şi startul de sezon e nereuşit, e cu atît mai greu… Problema mai e şi că la Dinamo trebuie să faci rezultate rapid în orice condiţii, nu prea ai timp la dispoziţie, că nu aşteaptă nimeni.

Despre proiectul gîndit de noua conducere ce părere aveţi?

E un plan frumos, domnul Negoiţă a băgat nişte bani şi vrea să construiască ceva cu răbdare, dar aşa după cum am spus, pe nimeni nu prea interesează faptul că Dinamo e în reconstrucţie şi se aşteaptă rezultate imediate.

ADVERTISEMENT