News

Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia nu este definitivă

Mama lui Vlad Pascu spera la o măsură mai blândă. A cerut ca arestul preventiv să fie înlocuit cu măsura arestului la domiciliu.
30.10.2023 | 16:18
Miruna Pascu mama soferului drogat de la 2 Mai ramane in arest preventiv Decizia nu este definitiva
Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Colaj Fanatik/ Foto Gândul/Instagram
ADVERTISEMENT

Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai, va rămâne în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Femeia ceruse ca această măsură să fie înlocuită cu cea a arestului la domiciliu.

Miruna Pascu nu scapă de arestul preventiv

Încă o lovitură pentru mama lui Vlad Pascu, șoferul care a provocat accidentul teribil de la 2 mai, petrecut în vara lui 2023. Femeia spera să scape de arestul preventiv și primească o măsură mai blândă, cea a arestului la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Luni, 30 octombrie, magistrații Tribunalului București au decis să respingă cererea de înlocuire a acestei măsuri. Decizia nu este definitivă. “În baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă în raport de inc. PASCU MIRUNA. Menţine măsura arestului preventiv în raport de aceasta.

În baza art. 242 alin. 2 C.p.p., respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare”, transmite instanța.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie, Miruna Pascu a fost reținută pentru 24 de ore de oamenii legii, în urma unor percheziții desfășurate la domiciliul familiei sale. Ulterior, ea a fost arestată, fiind cercetată pentru infracțiunile de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare.

Femeia ar fi amenințat-o pe prietena lui Vlad Pascu

Amintim că Miruna Pascu a fost acuzată de prietena fiului ei că a amenințat-o, încercând să îi influențeze declarațiile în dosarul DIICOT în care este cercetat Vlad Pascu. Potrivit procurorilor, mama șoferului drogat a urmărit să o intimideze pe fată, pentru a nu dezvălui polițiștilor detalii cu privire la substanțele pe care Pascu junior le consuma.

ADVERTISEMENT

„S-a reţinut că prin intermediul unor mesaje (transmise prin telefon) a ameninţat o persoana vătămată cu posibilitatea generării în mass-media a unei campanii de denigrare – cu referire directă la dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru participare la săvârşirea unei infracţiuni – ameninţare care i-a creat persoanei vătămate o stare de temere profundă, scopul fiind acela de a o determina să poarte o discuţie cu privire la aspectele cunoscute despre istoricul de consumator şi distribuitor de droguri al fiului inculpatei”, au transmis procurorii.

De altfel, toată famililia Pascu se află în vizorul autorităților. În urma accidentului în care au murit doi tineri, șoferul teribilist a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, aflându-se în arest.

ADVERTISEMENT

El mai este cercetat într-un alt dosar privind deținerea de droguri de risc și mare risc, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri. Tatăl lui, Mihai Pascu, este sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: