News

Miss Universe 2023. Cine este Sheynnis Palacios, cea mai frumoasă femeie din lume care a câștigat râvnitul titlu

A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume. La 23 de ani, Sheynnis Palacios din Nicaragua a câștigat trofeul suprem, Miss Universe 2023
19.11.2023 | 16:26
Miss Universe 2023 Cine este Sheynnis Palacios cea mai frumoasa femeie din lume care a castigat ravnitul titlu
„Nu există limite pentru femei”, spune Sheynnis Palacios / Foto: captură Facebook, X
ADVERTISEMENT

Sheynnis Palacios, Miss Nicaragua, a ieșit învingătoare din 84 de candidate la cea de-a 72-a ediție a concursului Miss Universe, care a avut loc în El Salvador, în noaptea de sâmbătă 19 noiembrie 2023.

În premieră, mame și transsexuali la concurs

Cea de-a 72-a ediție a concursului Miss Universe a avut loc în El Salvador, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, și a încoronat-o în cele din urmă pe reprezentanta Nicaraguei, Sheynnis Palacios.

ADVERTISEMENT

Tânăra în vârstă de 23 de ani îi succede americancei R’Bonney Gabriel, care a fost încoronată Miss Univers la ediția trecută. De notat că a fost pentru prima dată când concursul a inclus mame și doi candidați transsexuali.

Anul acesta a fost, de asemenea, sinonim cu modernitatea pentru concursul Miss Univers, deoarece o modificare a regulamentului a permis pentru prima dată participarea femeilor căsătorite și a mamelor, lucru interzis în mod explicit încă din 1957.

ADVERTISEMENT

Columbianca Maria Camila Avella, în vârstă de 28 de ani, și Michelle Cohn, din Guatemala, au fost primele două mame care au participat. Prima dintre ele a ajuns printre cele cinci finaliste ale acestui concurs, despre care organizatorii au spus că au dorit să fie mai deschis, scrie Le Parisien.

Prima victorie pentru Nicaragua la concurs

Sheynnis Palacios s-a născut pe 30 mai 2000 în Managua, Nicaragua. Model nicaraguan, ea a fost încoronată Miss Nicaragua 2023 înainte de a deveni, în noaptea de sâmbătă 18 spre duminică 19 noiembrie 2023, prima nicaraguancă care a câștigat Miss Universe, scrie Midi Libre.

ADVERTISEMENT

A fost chiar prima victorie a țării din America Centrală la acest concurs. Candidata thailandeză, Anntonia Porsild, a fost aleasă pe locul doi, iar Miss Australia, Moraya Wilson, a ocupat locul al treilea.

Miss Teen Nicaragua în 2016

La 5 august 2023, Palacios a câștigat titlul de Miss Nicaragua 2023, ceea ce i-a permis să reprezinte Nicaragua la Miss Univers.

ADVERTISEMENT

Sheynnis Palacios a fost aleasă anterior Miss Teen Nicaragua 2016. Ea și-a reprezentat apoi țara la Teen Universe 2017 la ea acasă, la Managua, unde s-a clasat în Top 10.  Tânăra a participat, de asemenea, la Miss World 2021 în calitate de Miss World Nicaragua 2020, clasându-se în Top 40.

Sheynnis Palacios a studiat la Universidad Centroamericana și a absolvit cu o diplomă în comunicare de masă. În același timp, ea a jucat volei pentru echipa universității.

„Nu există limite pentru femei”

Răspunzând la ultima întrebare a juriului, candidata din Nicaragua a subliniat importanța egalității salariale pentru femei, astfel încât „să poată lucra în orice domeniu”. „Nu există limite pentru femei”, a susținut ea,

Ca fapt divers, Sheynnis Palacios a câștigat coroana „Force for Good”, cea mai scumpă din istoria competiției. Modelul conține 110 carate de safire, 48 de carate de diamante și un safir albastru regal de 45 de carate în centru, în valoare de 5,3 milioane de dolari, potrivit Telemundo. Organizatorii au anunțat că următoarea ediție va avea loc în Mexic.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48...
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48 de ani şi este o persoană extrem de discretă
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Noi reguli pentru eliberarea certificatului de concediu medical
Noi reguli pentru eliberarea certificatului de concediu medical
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată