News

Miss Universe 2023. Cine este Sheynnis Palacios, cea mai frumoasă femeie din lume care a câștigat râvnitul titlu

A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume. La 23 de ani, Sheynnis Palacios din Nicaragua a câștigat trofeul suprem, Miss Universe 2023
19.11.2023 | 16:26
Miss Universe 2023 Cine este Sheynnis Palacios cea mai frumoasa femeie din lume care a castigat ravnitul titlu
„Nu există limite pentru femei”, spune Sheynnis Palacios / Foto: captură Facebook, X
ADVERTISEMENT

Sheynnis Palacios, Miss Nicaragua, a ieșit învingătoare din 84 de candidate la cea de-a 72-a ediție a concursului Miss Universe, care a avut loc în El Salvador, în noaptea de sâmbătă 19 noiembrie 2023.

În premieră, mame și transsexuali la concurs

Cea de-a 72-a ediție a concursului Miss Universe a avut loc în El Salvador, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, și a încoronat-o în cele din urmă pe reprezentanta Nicaraguei, Sheynnis Palacios.

ADVERTISEMENT

Tânăra în vârstă de 23 de ani îi succede americancei R’Bonney Gabriel, care a fost încoronată Miss Univers la ediția trecută. De notat că a fost pentru prima dată când concursul a inclus mame și doi candidați transsexuali.

Anul acesta a fost, de asemenea, sinonim cu modernitatea pentru concursul Miss Univers, deoarece o modificare a regulamentului a permis pentru prima dată participarea femeilor căsătorite și a mamelor, lucru interzis în mod explicit încă din 1957.

ADVERTISEMENT

Columbianca Maria Camila Avella, în vârstă de 28 de ani, și Michelle Cohn, din Guatemala, au fost primele două mame care au participat. Prima dintre ele a ajuns printre cele cinci finaliste ale acestui concurs, despre care organizatorii au spus că au dorit să fie mai deschis, scrie Le Parisien.

Prima victorie pentru Nicaragua la concurs

Sheynnis Palacios s-a născut pe 30 mai 2000 în Managua, Nicaragua. Model nicaraguan, ea a fost încoronată Miss Nicaragua 2023 înainte de a deveni, în noaptea de sâmbătă 18 spre duminică 19 noiembrie 2023, prima nicaraguancă care a câștigat Miss Universe, scrie Midi Libre.

ADVERTISEMENT

A fost chiar prima victorie a țării din America Centrală la acest concurs. Candidata thailandeză, Anntonia Porsild, a fost aleasă pe locul doi, iar Miss Australia, Moraya Wilson, a ocupat locul al treilea.

Miss Teen Nicaragua în 2016

La 5 august 2023, Palacios a câștigat titlul de Miss Nicaragua 2023, ceea ce i-a permis să reprezinte Nicaragua la Miss Univers.

ADVERTISEMENT

Sheynnis Palacios a fost aleasă anterior Miss Teen Nicaragua 2016. Ea și-a reprezentat apoi țara la Teen Universe 2017 la ea acasă, la Managua, unde s-a clasat în Top 10.  Tânăra a participat, de asemenea, la Miss World 2021 în calitate de Miss World Nicaragua 2020, clasându-se în Top 40.

Sheynnis Palacios a studiat la Universidad Centroamericana și a absolvit cu o diplomă în comunicare de masă. În același timp, ea a jucat volei pentru echipa universității.

„Nu există limite pentru femei”

Răspunzând la ultima întrebare a juriului, candidata din Nicaragua a subliniat importanța egalității salariale pentru femei, astfel încât „să poată lucra în orice domeniu”. „Nu există limite pentru femei”, a susținut ea,

Ca fapt divers, Sheynnis Palacios a câștigat coroana „Force for Good”, cea mai scumpă din istoria competiției. Modelul conține 110 carate de safire, 48 de carate de diamante și un safir albastru regal de 45 de carate în centru, în valoare de 5,3 milioane de dolari, potrivit Telemundo. Organizatorii au anunțat că următoarea ediție va avea loc în Mexic.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Mirela Vaida, absentă de la Acces Direct ca să-și scoată album
Mirela Vaida, absentă de la Acces Direct ca să-și scoată album
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română