Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Mister, aveți echipă de titlu la Rapid?”. Bergodi, răspuns surprinzător

Rapid și-a revenit în campionat după succesul cu Farul. Giuleștenii au învins cu 3-1 campioana României și au obținut prima victorie din ultimele patru etape. Bergodi a vorbit despre șansele la titlu.
23.08.2023 | 13:33
Mister aveti echipa de titlu la Rapid Bergodi raspuns surprinzator
Bergodi a vorbit despre sansele Rapidului la titlu. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi și-a salvat scaunul după victoria la scor în fața campioanei României. Rapid a câștigat contra lui Farul cu 3-1, iar apele s-au liniștit în Giulești. Deși conducerea a trasat ca obiectiv titlul în acest sezon, antrenorul italian îndeamnă la calm. Pe giuleșteni îi va aștepta un sezon dificil în Liga I.

Cristiano Bergodi crede că Rapid nu are echipă de titlu

“Eu cred că nu avem echipă de titlu. Dar echipa poate lupta pentru ajunge acolo pe podium, se poate lupta. Nu e ușor, pentru că este un campionat dificil. Se poate în primele locuri, dar e dificil. Pentru titlu ne putem lupta anul viitor. Știți cum e, e un ciclu. Farul are jucători buni, s-a văzut ce au făcut cu acel grup de jucători”, a declarat Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Rapid se bucură în acest sezon de o campanie serioasă de transferuri. Două dintre cele mai bune achiziții se află în banda stângă a giuleștenilor. Petrila a fost adus de la CFR, iar Borza a venit chiar de de la Farul. Cei doi au făcut echipă bună și se anunță a fi un parteneriat de succes pentru echipa lui Bergodi.

În primul meci în care cei doi au fost titulari, Rapid a reușit să o învingă pe Farul cu 3-1. Emmers a reușit să deschidă scorul în minutul 34, iar Dugandzic a mărit diferența chiar înainte de pauză. În repriza secundă, Alexandru Ioniță a marcat cu doar câteva minute înainte de fluierul final.

ADVERTISEMENT

Pentru Farul, marcator a fost Mazilu cu un șut spectaculos de la marginea careului. Tânărul atacant lateral a reușit să bage mingea în poartă în minutul 79, prea târziu însă pentru a mai schimba soarta partidei. Mazilu este protagonistul celui mai important transfer al anului. Jucătorul crescut de Hagi va merge din iarnă în Premier League, la Brighton.

Rapid urcă în clasament

După acest succes, Rapid a urcat în clasament până pe locul 6, cu 8 puncte în 6 partide. Poziția este însă una înșelătoare. Mai multe cluburi au de disputat restanțe, printre care și CFR Cluj, care se află pe locul 7 însă are cu 2 meciuri mai puțin disputate. Victoria Rapidului vine după 3 partide în care a reușit un singur punct.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a venit la Rapid în această vară după plecarea surprinzătoare a lui Adrian Mutu. Fostul decar al naționalei a lăsat România pentru Neftci Baku din Azerbaijan. Mutu a făcut un sezon bun la Rapid și a dus echipa în play-off. A ales însă să plece pentru a juca în cupele europene.

Decizia nu l-a avantajat pe Mutu. Echipa sa a fost eliminată din Conference League după o dublă înfrângere contra celor de la Besiktas. Turcii au câștigat cu 3-1 ăn deplasare și cu 2-1 în retur, în dauna lui Mutu care nu reușește să o ducă pe Baku pe linia de plutire. În campionat are o înfrângere și două egaluri.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Rapid player

ADVERTISEMENT