News

Misterioasa moarte a unui tânăr arheolog din Arad. ”Imposibil, așa ceva”

Horia Cilan, un tânăr absolvent al facultății de istorie din Cluj, a fost găsit fără suflare în apropierea unui sit arheologic.
17.09.2023 | 15:25
Misterioasa moarte a unui tanar arheolog din Arad Imposibil asa ceva
Horia Cilan nu împlinise încă 24 de ani. El a fost găsit fără viață, lângă un sit arheologic / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Facebook Horia Cilan
ADVERTISEMENT

Sute de mesaje de condoleanțe au curs, în ultimele ore, pe platformele sociale, după ce s-a aflat de moartea tânărului arheolog Horia Cilan. Acesta avea 24 de ani și provenea din localitatea arădeană Bocsig.

Comunitatea locală, distrusă de durere

”Întreaga comunitate din Bocsig a rămas înmărmurită la vestea că ai ales să pleci într-o lume mai bună, Horia Cilan! Dumnezeu să te ierte și să îți dea liniște!

ADVERTISEMENT

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Domnul să vă mângâie și să vă ajute să treceți peste această grea încercare!”, a transmis Primăria Bocsig, într-un mesaj postat pe Facebook.

Prietenă: ”Te-ai stins de durere”

Horia nu împlinise încă 24 de ani și era masterand la Arheologie, la Cluj. Cadavrul său a fost găsit în zona în care studenții fac săpături, la baza UBB din Costești. Nimeni nu poate înțelege pe deplin gestul său.

ADVERTISEMENT

”Prieten drag… Te-ai stins de durere, chiar în locul în care îți plăcea cel mai mult să fii.

Horia, un tânăr entuziast al istoriei, care și-a găsit sfârșitul la situl arheologic din Orăștie… din durere te-ai dus dintre noi și n-o să știm niciodată de ce. Și nici nu contează.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre noi nu s-a gândit că așa va fi sfârșitul și că te vei duce printre îngeri, acolo sus la prietena pe care toți am pierdut-o acum cinci ani de zile, iar acum te-am pierdut pe tine. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris jurnalista Daiana Rob în publicația Critic Arad.

Tânărul arheolog, marcat de moartea prietenei sale

Tânărul arheolog a fost marcat de faptul că în urmă cu cinci ani și-a pierdut una dintre cele mai bune prietene. Mihaela trăia tot în Bocsig, însă la 17 ani a decedat ca urmare a unui accident de circulație.

ADVERTISEMENT

Fata mergea să se întâlnească cu câțiva prieteni, în fața primăriei, când un șofer a venit în viteză și a lovit-o chiar pe trecerea de pietoni. Impactul a proiectat trupul Mihaelei până pe celălalt sens, unde a tânăra a fost lovită și de un alt autoturism.

Horia Cilan era pasionat de muzica metal și de scrierile vechi. De doi ani. Prietenii spun despre el că avea un suflet foarte bun și era extrem de empatic.

ADVERTISEMENT