Life

Misteriosul sunet pe care îl scoate celebrul Golden Gate din San Francisco. Viralul momentului – Video

10.06.2020 | 17:48
Misteriosul sunet pe care il scoate celebrul Golden Gate din San Francisco Viralul momentului  Video
ADVERTISEMENT

Locuitorii din San Francisco, Statele Unite ale Americii, au înregistrat un sunet misterios în zona podului roșu care strânge milioane de turiști anual, unul din cele mai frumoase obiective de vizitat ale metropolei.

Golden Gate, renovat, cu efect ”muzical”

Golden Gate a fost renovat recent, iar locuitorii spun că acesta a început să producă tot felul de sunete interesante, care au o explicație tehnică.

ADVERTISEMENT

Sunetul poate fi perceput chiar și de la câțiva kilometri distanță, spun cei care au înregistrat totul, iar imaginile au devenit virale pe rețeaua de socializare Twitter.

Construcția leagă San Francisco de orășelul Sausalito

Locuitorii din San Francisco spun că niciodată nu au auzit aceste sunete, în cei 83 de ani de când a fost construit celebrul pod.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că sunetul este produs atunci când podul e lovit de curenții puternici și de valurile Pacificului.

Atunci când vântul puternic lovește structura metalică se produce un sunet ciudat, cel pe care oamenii l-au auzit în ultimele zile, asemănător unei sirene.

ADVERTISEMENT

Inginerii nu au luat în calcul efectul ”muzical” atunci când s-au apucat de renovarea construcției-monument, iar de acum Golden Gate va deveni cu siguranță obiectiv turistic și datorită acestui aspect.

Podul Goldent Gate este situat în partea de vest a Statelor Unite ale Americii, în orașul San Francisco din statul California.

ADVERTISEMENT

Construcția a fost finalizată pe 27 mai 1937, atunci când a fost inaugurată, iar în primele săptămâni doar pietonii aveau voie să îl traverseze, devenind unul din cele mai vizitate locuri de către americani.

Podul leagă San Francisco de pitorescul orășel Sausalito, între Golful San Francisco și Oceanul Pacific.

Construcția are o lungime de 2.737 metri (peste doi kilometri) și a fost primul pod din lume suspendat la peste 150 de metri deasupra nivelului apei.

Golden Gate a fost realizat în stilul Art Deco și este, de departe, cel mai marcant simbol al orașului care fascinează milioane de turiști din toate colțurile lumii.

ADVERTISEMENT