Life

Mitică Popescu, lecţie de iubire pentru generaţiile tinere. ”Ei îi placea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Deltă zece ani”

Din dragoste pentru Leopoldina Bălănuță, celebrul actor Mitică Popescu a făcut orice sacrificiu pentru a fi alături inegalabilei lui soții.
04.01.2023 | 11:28
Mitica Popescu lectie de iubire pentru generatiile tinere Ei ii placea sa pescuiasca mie nu Dar am mers in Delta zece ani
Mitică Popescu, lecţie de iubire pentru generaţiile tinere. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță s-au cunoscut după întoarcerea din arest a marelui actor. Acesta a fost distribuit în spectacolele ”După cădere” și ”Stâlpii societății”, în care juca și viitoare lui parteneră de viață. Ușor, ușor a fost acceptat de grupul Leopoldinei, și, așa a avut o șansă la inima ei.

Mitică Popescu, sacrificiul suprem al dragostei, lecție pentru generaţiile viitoare

Și-a cunoscut aleasa după vârsta de 30 de ani, iar aceasta a fost un impediment în relația lor, deoarece, Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță nu s-au căsătorit niciodată în Biserică.

ADVERTISEMENT

Chiar el spunea că a intervenit jena, dat fiind faptul că oamenii judecă, dar, cu toate acestea, s-au iubit mai bine de 25 de ani fără să aibă nevoie de validarea nimănui.

Atât de mare a fost dragostea ce i-o purta actriței că își împărțeau treburile casnice, și mai mult, deși nu îi plăcea să pescuiască, merge an de an cu ea în Deltă, fără să-i reproșeze odată sacrificiul făcut.

ADVERTISEMENT

Ne-a fost jena de vârstă noastră. Pentru dragoste nu contează vârsta, dovada că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piața, iar ea gătea. Ei îi placea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Deltă zece ani.

Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem”, declara în urmă cu ceva timp Mitică Popescu.

ADVERTISEMENT

”Nu are rost să te înhami la o căruță stricată”

Anii au trecut și Mitică Popescu, 40 de ani, și Leopoldina Bălănuță, 42 de ani, deși se iubeau și erau de nedespărțit, au tot amânat să-și unească destinele, asta pentru că, marea doamna a teatrului romanesc îi spunea adesea lui Mitică: ”Nu are rost să te înhami la o căruță stricată”.

Aceasta s-a stins din viață pe 14 octombrie 1998, după a urmărit un meci alături de preaiubitul ei partener.

ADVERTISEMENT

După terminarea partidei, Leopoldina i-a mărturisit actorului: ”Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea”, însă, la scurt timp aceasta și-a dat ultima suflare.

La mai bine de 23 de ani de la decesul ei, pe 3 ianuarie 2023, marele actor Mitică Popescu a trecut în rândul celor drepți, cauza fiind un atac vascular cerebral care a produs cauze ireparabile.

ADVERTISEMENT
Tags: