News

Misterul morții lui James Brown persistă. Decesul unui martor-cheie și dezinteresul procurorilor în prim-plan

Cântărețul american James Brown a murit în ziua de Crăciun a anului 2006, la vârsta de 73 de ani. După mai bine de 10 ani, o serie de anchete jurnalistice au arătat că există indicii ale unei crime.
19.03.2022 | 23:13
Misterul mortii lui James Brown persista Decesul unui martorcheie si dezinteresul procurorilor in primplan
ADVERTISEMENT

Cauza oficială a morții lui James Brown ar fi fost un atac de cord, la care s-a adăugat și acumularea de lichid în plămâni. Diagnosticul a fost stabilit fără să fie efectuată o autopsie, întrucât fiica sa, Yamma Brown, nu a dorit acest lucru. În 2017 însă au apărut primele informații legată de o eventuală crimă.

Lista martorilor care ar fi avut informații despre o eventuală crimă

O anchetă jurnalistică a fost începută de către Thomas Lake, de la postul CNN în urma unui telefon primit de la Jacque Hollander, o cântăreață și compozitoare care colaborase cu Brown de-a lungul vremii. Ancheta a arătat că și alte persoane aveau dubii legate de moartea lui James Brown.

ADVERTISEMENT

După publicarea anchetei, pe 12 februarie 2020, procurorii din Atlanta au chemat-o la audieri pe Hollander pentru ca aceasta să prezinte indiciile care o făceau să creadă că celebrul cântăreț a fost ucis. Femeia a indicat mai multe persoane care ar putea avea detalii  suplimentare.

Este vorba de Daryl Brown, unul dintre fiii artistului, care ceruse anterior o anchetă penală privind moartea tatălui, iar al doilea era medicul Marvin Crawford care l-a tratat pe Brown în 2006 și a spus ulterior că suspectează că acesta nu ar fi murit din cauze naturale.

ADVERTISEMENT

O alta a fost Candice Hurst, fostă cântăreață în trupa lui Brown, care, într-o conversație cu Hollander, ar fi lăsat de înțeles că ea l-ar fi omorât. Hurst a negat ulterior că ar fi făcut o asemenea confesiune, afirmând că nici nu a fost la spital în noaptea în care James Brown a murit. Totuși, alți doi martori susțin că Hurst ar fi fost prezentă în spital pe 25 decembrie 2006.

În fine, un prieten al cântărețului, Andre White, a fost indicat de către Hollander ca un potențial martor întrucât acesta ar fi spus că deține un flacon cu sângele lui Brown care ar putea fi supus unei analize de către autorități.

ADVERTISEMENT

Procurorii au ignorat cazul

Procurorul local Paul Howard a ascultat-o pe Jacque Hollander, a acceptat un coș de plastic cu lucruri care i-ar fi aparținut suspectei Candice Hurst și a spus că îi va chema la audieri pe cei menționați. Însă la mai bine de doi ani de la acel moment, procurorii nu au audiat pe nimeni, iar între timp unul dintre martorii-cheie a murit. Asta deși procurorul spusese că va avea nevoie doar de 6 luni pentru a decide dacă deschide o anchetă.

Ulterior, procurorul districtual a fost înlocuit de o altă persoană, iar noul procuror a dat asigurări că cercetările vor continua. Mai mult, un subordonat al acestuia, Michael Sprinkel, ar fi spus că se pregătește punerea sub acuzare a unor persoane. Însă nu s-a întâmplat nimic, iar procurorul nu a mai răspuns solicitărilor de informații nici jurnalistului CNN, nici lui Jacque Hollander.

ADVERTISEMENT

Michael Sprinkler ar fi recomandat apoi ca dosarul să fie închis întrucât nu există suficiente indicii care să sugereze că moartea lui James Brown ar fi fost provocată intenționat. Între timp, Andre White a murit în urma infectării cu coronavirus. Jacque Hollander a primit înapoi coșul cu obiecte care ar putea să ofere indicii, însă femeia susține că unele au dispărut, iar unele obiecte nu erau printre cele pe care le-a lăsat procurorilor.

ADVERTISEMENT