Un fost poliţist bucureştean a fost găsit marţi decedat în propriul apartament din sectorul 6. Acesta avea 67 de ani, iar anchetatorii au descoperit că acesta avea o plagă înjunghiată la nivelul gâtului.
La data de 9 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 25 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuință, din Sectorul 6, se află o persoană decedată.
Bărbatul a fost găsit înjunghiat în zona gâtului, iar anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. Potrivit unor surse apropiate anchetei este vorba despre un fost poliţist care suferea de depresie.
Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, iar trupul neînsuflețit al bărbatului de 67 de ani a fost transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.
Acesta este ultimul caz dintr-un lung şi de sinucideri în rândul foştilor sau actualilor poliţişti. În urmă cu câteva luni, un agent de poliție din județul Galați s-a sinucis tăindu-şi venele şi împușcându-se în cap.
Acesta avea 21 de ani și lucra în MAI de doar 9 luni, fiind angajat la Postul de Poliție din Cavadinești. Ar fi fost vorba despre o sinucidere din dragoste, tânărul despărţindu-se cu puţin înainte de iubita sa.
Polițistul trecuse testarea psihologică și era absolvent al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, promoția martie 2022. Specialiștii susțin că numărul mare de sinucideri în rândul polițiștilor este o consecință a testelor psihologice de slabă calitate, dar și a faptului că șefii nu cunosc problemele personale ale subordonaților.
O analiză făcută în 2022 de ziarul Gândul arăta că în ultimii ani cel puţin 40 de poliţişti s-au sinucis, majoritatea prin împuşcare (25 din 40), alţi 12 prin spânzurare şi alţii prin alte metode.
Criminologul Niculae Mitrea consideră că modul violent prin care își pun capăt zilelor angajații Ministerului de Interne este, de fapt, specific bărbaților, care vor să fie siguri că nu mai pot fi salvați.