News

Moarte suspectă în Capitală. Un fost poliţist a fost găsit înjunghiat în propria casă

Un poliţist ieşit la pensie a fost găsit mort într-un apartament din sectorul 6, iar anchetatoriii iau în calcul varianta sinuciderii.
09.05.2023 | 14:27
Moarte suspecta in Capitala Un fost politist a fost gasit injunghiat in propria casa
Un fost poliţist s-a sinucis marţi, în Bucureşti
ADVERTISEMENT

Un fost poliţist bucureştean a fost găsit marţi decedat în propriul apartament din sectorul 6. Acesta avea 67 de ani, iar anchetatorii au descoperit că acesta avea o plagă înjunghiată la nivelul gâtului.

Peste 40 de poliţişti s-au sinucis în ultimii ani

La data de 9 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 25 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuință, din Sectorul 6, se află o persoană decedată.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost găsit înjunghiat în zona gâtului, iar anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii. Potrivit unor surse apropiate anchetei este vorba despre un fost poliţist care suferea de depresie.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, iar trupul neînsuflețit al bărbatului de 67 de ani a fost transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

ADVERTISEMENT

Acesta este ultimul caz dintr-un lung şi de sinucideri în rândul foştilor sau actualilor poliţişti. În urmă cu câteva luni, un agent de poliție din județul Galați s-a sinucis tăindu-şi venele şi împușcându-se în cap.

Acesta avea 21 de ani și lucra în MAI de doar 9 luni, fiind angajat la Postul de Poliție din Cavadinești. Ar fi fost vorba despre o sinucidere din dragoste, tânărul despărţindu-se cu puţin înainte de iubita sa.

ADVERTISEMENT

Polițistul trecuse testarea psihologică și era absolvent al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, promoția martie 2022. Specialiștii susțin că numărul mare de sinucideri în rândul polițiștilor este o consecință a testelor psihologice de slabă calitate, dar și a faptului că șefii nu cunosc problemele personale ale subordonaților.

O analiză făcută în 2022 de ziarul Gândul arăta că în ultimii ani cel puţin 40 de poliţişti s-au sinucis, majoritatea prin împuşcare (25 din 40), alţi 12 prin spânzurare şi alţii prin alte metode.

ADVERTISEMENT

Criminologul Niculae Mitrea consideră că modul violent prin care își pun capăt zilelor angajații Ministerului de Interne este, de fapt, specific bărbaților, care vor să fie siguri că nu mai pot fi salvați.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”