News

Moarte tragică pentru un medic clujean, în timp ce se afla la pescuit. Scafandrii l-au găsit pe fundul apei

Un medic clujean, dispărut în urmă cu două zile în timp ce se afla la pescuit, a fost găsit pe fundul apei. Bărbatul dispăruse chiar în apropierea casei.
05.02.2024 | 14:30
Moarte tragica pentru un medic clujean in timp ce se afla la pescuit Scafandrii lau gasit pe fundul apei
Moarte tragică pentru un medic clujean, în timp ce se afla la pescuit. Scafandrii l-au găsit pe fundul apei
ADVERTISEMENT

Bebe Lumezeanu era un medic radiolog foarte cunoscut și respectat la spitalul din Gherla, care avea drept hobby pescuitul. A plecat în urmă cu două zile de acasă, undeva pe malul Someșului Mic, pentru a căuta un loc perfect pentru pescuit. Când a văzut că nu s-a mai întors acasă la lăsarea serii, soția a sunat speriată la 112.

Moarte tragică pentru un medic clujean, în timp ce se afla la pescuit

Scafandrii l-au căutat din acel moment fără oprire, zi și noapte, în apele foarte reci ale râului și l-au găsit după 48 de ore. Andreea Vişan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, a oferit mai multe detalii referitor la această tragedie.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 19,30, poliţia municipiului Gherla a fost sesizată despre faptul că o persoană ar fi căzut în râul Someş în interiorul municipiului Gherla. La faţa locului au fost trimise echipaje de la ISU Cluj alături de poliţişti de la structura de Ordine Publică”, a declarat Vișan.

La rândul său, Paul Olar, purtător de cuvânt al ISU Cluj, a transmis că la locul de pescuit au fost găsite doar undițele. Mai mult, anchetatorii cred că bărbatul ar fi alunecat în apă. ”Căutările au început aseară şi au fost reluate în această dimineaţă.

ADVERTISEMENT

Misiunea este una dificilă din cauza curenților puternici şi a terenului accidentat”, a transmis Paul Olar.  Bebe Lumezeanu ar fi alunecat în apă din cauza pământului moale de pe mal. Așadar, corpul neînsuflețit al medicului a fost găsit după două zile de căutări, iar acum familia se pregătește de înmormântare.

Bărbat din București, găsit mort în Lacul Herăstrău

Cazul seamănă cu cel al unui bărbat din București, dispărut de acasă în urmă cu o lună de zile. Familia bărbatului spune că acesta plecase la muncă și nu s-a mai întors, astfel că rudele au sunat la 112. Cadavrul acestui a fost găsit în cele din urmă fără suflare de un pescar, în Lacul Herăstrău.

ADVERTISEMENT

Pompierii au scos din apă trupul bărbatului, după care au anunțat familia, care a fost nevoită să se pregătească de înmormântare, conform Observatornews.ro. ”La data de 15.12.2023, Secția 2 Poliție fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat, despre faptul că, în timp ce pescuia în lacul Herăstrău, în zona localului Berăria H, a observat în apă o persoană, posibil înecată”, au explicat oamenii legii.

Nu se știe cum a ajuns bărbatul în apă, însă cel mai probabil a alunecat. Cert e că autoritățile au deschis o anchetă în acest caz, iar cadavrul a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală. ”Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Împreună cu Serviciul Omoruri – DGPMB, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat oficial al Poliției, la câteva ore după ce bărbatul a fost descoperit.

ADVERTISEMENT
Tags: