News

Tragedie în Bacău. Un copil de 12 ani s-a înecat în Trotuș, alături de un bărbat de 39 de ani

Un copil de 12 ani și-a pierdut viața alături de un bărbat de 39 de ani, după ce au intrat în râul Trotuș și s-au înecat, în zona comunei Căiuți.
21.08.2023 | 08:36
Tragedie in Bacau Un copil de 12 ani sa inecat in Trotus alaturi de un barbat de 39 de ani
Tragedie în Bacău. Un copil de 12 ani s-a înecat în Trotuș, alături de un bărbat de 39 de ani. Foto: Ziarul de Bacău
ADVERTISEMENT

Inițial, pompierii au fost solicitați de mai mulți localnici, care le-au transmis că cei doi au dispărut în apele râului. ”Pompierii intervin în satul Floreşti, comuna Căiuţi, în urma unui apel care anunţa faptul că două persoane sunt posibil înecate în râul Trotuş”, transmiteau reprezentanții ISU Bacău.

Un copil de 12 ani s-a înecat în Trotuș

La fața locului salvatorii au trimis o autospecială de stingere, o barcă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ, conform Digi 24. Din păcate, apelurile la 112 s-au dovedit a fi reale, astfel că au început operațiunile de căutare, care au dat o veste proastă rudelor.

ADVERTISEMENT

”Din nefericire, la faţa locului au fost identificate două persoane, un minor cu vârsta de 12 ani şi un adult cu vârsta de 39 de ani, pentru care, în urma manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul”, anunță ISU Bacău, conform Ziarul de Bacău. Autoritățile vor încerca acum să afle în ce condiții s-a produs tragedia.

Tot în urmă cu 24 de ore, o tânără de 18 ani se îneca în Timiș, în apropiere de localitatea Șag. Potrivit familiei, fata plecase acolo la scăldat, alături de o prietenă. Cea care a sunat la 112 a fost chiar prietena în vârstă de 29 de ani, care i-a anunțat pe polițiști că tânăra a intrat în apă și nu s-a mai întors.

ADVERTISEMENT

Primii ajunși la fața locului au fost polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou. După ce au chemat întăriri, fata de 18 ani a fost găsită în apă, însă a fost mult prea târziu pentru a mai fi salvată. În ciuda manevrelor de resuscitare, medicii de pe ambulanță au fost nevoiți să declare decesul.

Între timp, apele fac victime pe litoralul românesc, acolo unde doar în ultima săptămână 6 persoane s-au înecat, la un bilanț total de 18 înecați în Marea Neagră de la începutul sezonului estival. Cele mai recente tragedii au fost trecute în revistă la Eforie Nord, acolo unde un trup neînsuflețit a fost adus la mal de valuri.

ADVERTISEMENT

Nefericitul turist și-a sacrificat viața după ce s-a aruncat în mare pentru a salva de la înec un tată și pe copilul acestuia. Din fericire restul oamenilor au scăpat miraculos, pentru că un alt grup de tineri a intervenit, iar unul dintre ei s-a legat de mijloc cu o funie, astfel că a reușit să aducă pe toată lumea la mal.

Martorii spun că tânărul care a murit înecat își pusese vesta de salvare înainte de a intra în apă, însă nu a mai apucat să o încheie înainte de a intra în apă, pe fondul agitației. Bilanțul înecaților de pe litoralul românesc e tragic în această vară: 18 persoane au plătit tribut mării și nu au mai ieșit din valuri.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, de pe data de 14 august şi până astăzi, avem 16 persoane care au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Două persoane sunt în continuare căutate chiar astăzi la Eforie Nord şi în Vama Veche, iar nouă dintre victime au fost salvate”, au transmis autoritățile referitor la această situație.

ADVERTISEMENT
Tags: