News

Un bărbat a murit înecat în râul Dâmbovița. Poliția Capitalei a deschis o anchetă

Poliția Capitalei a deschis o anchetă duminică dimineața după ce un bărbat a murit înecat în râul Dâmbovița. Nu se cunosc împrejurările care au dus la moartea acestuia
26.06.2022 | 10:13
Un barbat a murit inecat in raul Dambovita Politia Capitalei a deschis o ancheta
Tragedia s-a produs în apropierea Parcului Izvor. Sursa foto: ISU București/ Arhivă
ADVERTISEMENT

Duminică dimineața un bărbat a murit înecat în râul Dâmbovița, iar Poliția Capitalei a deschis o anchetă pentru a afla împrejurările care au dus la acest eveniment.

Bărbat înecat în râul Dâmbovița

Poliția Capitalei a anunțat că în această dimineață un bărbat a murit înecat în râul Dâmbovița, în apropierea Parcului Izvor, unde în aceste zile are loc un festival.

ADVERTISEMENT

„În această dimineață, prin apel 112, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție a fost sesizată despre faptul că un bărbat ar fi intrat în râul Dâmbovița și nu ar mai fi ieșit. La fața locului s-au deplasat, de urgență, echipaje de prim ajutor, precum și polițiști din cadrul secției. În ciuda eforturilor medicilor, a fost declarat decesul bărbatului”, a transmis Poliția Capitalei.

Potrivit autorităților, trupul neînsuflețit va fi transportat la INML, pentru efectuarea necropsiei.

ADVERTISEMENT

„În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei”, se mai arată în comunicatul de presă al Poliției Capitalei.

Potrivit publicației G4media, apelul la 112 ar fi avut loc la ora 5:37, iar bărbatul și-a lăsat hainele pe marginea râului și a intrat în apă.

ADVERTISEMENT

Caz similar petrecut la Călărași

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică un deces similar a avut loc în județul Călărași. Un bărbat de 54 de ani s-a răsturnat noaptea trecută cu o barcă improvizată, într-o baltă din comuna Vasilați, și s-a înecat.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au fost chemați să intervină, iar după aproximativ o oră și 20 de minute de căutări au găsit trupul neînsuflețit al bărbatului și l-au scos la mal, de unde a fost preluat de un echipaj SAJ.

ADVERTISEMENT

Echipajul de la Ambulanţă a declarat decesul bărbatului.

„Organele abilitate urmează să cerceteze și să stabilească cu exactitate împrejurările în care bărbatul, în vârstă de 54 de ani, si-a pierdut viața”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al județului Călărași, Ovidiu Tătăranu.

ADVERTISEMENT