News

Moartea unui copil al cărui trup a fost găsit în Dunăre, învăluită încă în mister. Autoritățile oferă recompensă pentru orice informație

Pentru orice informații legate de o crimă nesoluționată de aproape un an, autoritățile din Germania oferă o recompensă în valoare de 10.000 de euro.
01.03.2023 | 15:54
Moartea unui copil al carui trup a fost gasit in Dunare invaluita inca in mister Autoritatile ofera recompensa pentru orice informatie
Trupul copilului a fost găsit în urmă cu aproape un an Foto: Heute / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La trei sferturi de an după ce cadavrul unui băiețel a fost descoperit în Dunăre, în apropiere de Ingolstadt, poliția nu are încă nicio pistă și niciun indiciu cu privire la identitatea copilului.

Cadavrul unui copil, găsit în Dunăre în urmă cu un an

Descoperirea macabră a cadavrului unui copil în Dunăre, în apropiere de granița germano-austriacă, nu a fost încă rezolvată după trei sferturi de an.

ADVERTISEMENT

Nu există încă niciun indiciu cu privire la identitatea băiatului care a fost descoperit în mai 2022 de către un canotor în orașul german Großmehring, la aproximativ 180 de kilometri în amonte de Passau și de granița cu Austria Superioară, înfășurat într-o pungă de plastic și plutind în apa Dunării, relatează publicația Heute.

„Canotorul a văzut o pungă plutind în apă. Nu și-a dat seama despre ce este vorba, așa că a adus-o la mal. Acolo și-a dat seama că este vorba de materie organică, un corp”, a afirmat Michael Graf, anchetator la poliția din Bavaria.

ADVERTISEMENT

Tot ceea ce se știe acum este că băiatul avea între trei și șapte ani, o înălțime de aproximativ 110 cm și o greutate de aproximativ 15 kilograme. El avea ochi albaștri, pielea albă și părul blond închis spre șaten.

Criminaliștii mai spun că trupul copilului părea că a stat în apă o bună perioadă de timp. „A stat în apă atât de mult, încât la început nu ne-am dat seama că este vorba de rămășițe umane”, a spus Katja Press, anchetator la poliția din Bavaria.

ADVERTISEMENT

“Suntem relativ siguri că acest copil nu provine direct din regiune”, explică purtătorul de cuvânt al poliției, Andreas Aichele.

Poliția a oferit o recompensă de 10.000 de euro pentru informații care să ducă la rezolvarea cazului. Au existat deja câteva din partea publicului, “dar nu a existat niciuna care să ne fi ajutat cu mult”, spune Aichele. În schimb, spune el, au existat mici piste de investigație care au fost urmărite. “Încă săpăm în carul cu fân în căutarea acului.”

ADVERTISEMENT

Una dintre teorii este că trupul copilului ar fi putut fi aruncat în râu de pe un pod de pe autostrada 9 (Munchen-Nürnberg), o autostradă foarte circulată. Echipa de investigație a Departamentului de Investigații Criminale din Ingolstadt caută autorul în toată Europa.

ADVERTISEMENT