News

Misterul copilului necunoscut găsit mort într-o cutie de carton în 1957. S-a aflat cine e, de fapt, după 65 de ani

Misterul unei crime care a avut loc în 1957, dezlegat după aproape şapte decenii. Poliţiştii au aflat cine este "Băiatul din cutie"
17.12.2022 | 14:05
Misterul copilului necunoscut gasit mort intro cutie de carton in 1957 Sa aflat cine e de fapt dupa 65 de ani
El este băiatul din cutie
ADVERTISEMENT

Detectivii americani au identificat după 65 de ani numele unui băiat al cărui cadavru a fost găsit într-o cutie de carton, în statul Pennsylvania.

Băiatul era subnutrit şi a murit din cauza unei răni la cap

Timp de mulți ani, omorul din Philadelphia a rămas unul dintre cele mai importante cazuri nerezolvate de crimă din istoria SUA, până când analiza ADN le-a venit anchetatorilor în ajutor.

ADVERTISEMENT

Trupul unui băiat gol și bătut cu bestialitate, cu vârsta cuprinsă aproximativ între trei până la șapte ani, a fost găsit într-o cutie de carton pe 25 februarie 1957 în Philadelphia, în zona Fox Chase. Acestui dosar penal i-a fost dat titlul “Băiatul din cutie”.

În ciuda mai multor versiuni expuse şi piste urmărite, de peste 60 de ani identitatea copilului nu a fost stabilită, iar presupușii săi ucigași nu au fost găsiți.

ADVERTISEMENT

Detectivii au reușit să găsească doar magazinul de unde a fost achiziționată cutia în care a fost găsit băiatul și au mai găsit o șapcă din catifea în apropierea locului, care, probabil, ar putea aparține ucigașului. Specialiștii au examinat și pătura de flanel în care era înfășurat corpul victimei.

În plus, în cadrul anchetei s-a stabilit că băiatul era subnutrit, iar cauza morții a fost o rană gravă la cap.

ADVERTISEMENT

Acum, însă, identitatea băiatului a fost în sfârşit stabilită, le-au spus jurnaliștilor americani surse din poliție. Potrivit acestora, analiza ADN-ului, care a fost efectuată în timpul a două exhumări, a ajutat la acest lucru. Se pare că, datorită metodelor de genealogie ADN, anchetatorii au reușit să localizeze rude îndepărtate ale victimei și să afle numele acesteia.

Ulterior, detectivii au reușit să găsească certificatul de naștere al copilului și să ajungă la familia sa, care locuiește în comitatul Delaware, Pennsylvania. Numele copilului și rezultatele anchetei vor fi făcute publice săptămâna viitoare, a spus poliția.

ADVERTISEMENT

În mod similar, cu ajutorul analizelor ADN, crime importante din vechime au fost rezolvate în Statele Unite, în ultimii ani. În mod special, Joseph Deangelo, un criminal care a operat în California în anii 1970, a fost prins în acest fel, în 2018.

ADVERTISEMENT