Sport

Mobilizare maximă înainte de FC U Craiova – Petrolul: „Totul depinde de noi”

Giovanni Costantino își dorește să încheie 2023 cu trei puncte din partida FC U Craiova 1948 - Petrolul Ploiești și le cere mobilizare maximă elevilor săi.
18.12.2023 | 23:22
Mobilizare maxima inainte de FC U Craiova  Petrolul Totul depinde de noi
Mobilizare maximă înainte de FC U Craiova - Petrolul: „Totul depinde de noi”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gruparea din Bănie are speranțe mari pentru ultima întâlnire cu suporterii din 2023, iar Giovanni Costantino speră să le ofere un cadou susținătorilor prezenți pe stadion. Tehnicianul italian are trei succese consecutive cu FC U Craiova 1948 și nu vrea să se oprească aici.

Giovanni Costantino cere mobilizare înainte de FC U Craiova – Petrolul: „Totul depinde de noi”

FC U Craiova 1948 încă speră la play-off după ultimele rezultate din SuperLiga, iar Giovanni Costantino își dorește să se apropie de partea superioară a clasamentului. Acesta le-a transmis elevilor săi miza confruntării cu Petrolul Ploiești, care este programată marți, de la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

„Avem un meci important cu Petrolul, este una dintre echipele care se luptă pentru play-off, dar pentru noi este important să facem un meci bun și să continuăm perioada bună. Dacă avem o mentalitate bună putem câștiga cu Petrolul, dacă nu este o problemă.

Toată lumea știe importanța meciului, dacă avem atitudinea corectă putem câștiga. Cred mult în jucători și vom continua să spun. Avem o tactică bună, secretul este mentalitatea. Este o echipă diferită față de FCSB, care probabil are cea mai bună calitate, FC Voluntari este o echipă solidă.

ADVERTISEMENT

Totul depinde de noi. Vreau să câștig mâine, nu este important vreun trofeu individual. Nu i-am scris lui Moș Crăciun, dar nu avem nevoie de el, ci de atitudinea corectă. Avem jucători buni, nu este respectabil să vorbim despre jucători noi, sunt mândru și am încredere în jucători”, a spus Costantino.

„Trebuie să fim împreună, o familie cu staff-ul tehnic, administrativ și suporteri”

Giovanni Costantino își va petrece sărbătorile de iarnă în Italia, însă înainte de plecarea din România a încercat și mâncarea tradițională. Italianul a avut și un mesaj pentru suporteri, jucători înaintea ultimei confruntări din 2023 cu Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

„Președintele iubește echipa, întotdeauna a iubit-o. Sunt fericit să îl văd fericit, este frumos să îl văd mulțumit de activitatea echipei. Trebuie să mă gândesc la meciul de mâine, nu la Crăciun. Este foarte important meciul cu Petrolul și apoi voi avea timp să mă pregătesc de planuri.

Am gustat deja mâncare oltenească, sunt multe lucruri care îmi plac, altele care nu îmi plac. Sunt o persoană curioasă, îmi place să cunosc mai mult tradițiile românești și oltenești. Îmi plac și nu sarmalele. Nu beau alcool, nu este genul meu.

ADVERTISEMENT

Suntem o echipă, suntem împreună. Nu suntem antrenori sau jucători, ci o echipă și este cel mai important lucru în fotbal. Trebuie să fim împreună, o familie cu staff-ul tehnic, administrativ și suporteri”, a încheiat Giovanni Costantino.

Sekou Sidibe, deranjat la conferința de presă: „Sunt aici să vorbesc despre fotbal”

Sekou Sidibe a fost la rândul său întrebat despre mâncarea tradițională românească, însă mijlocașul nu a încercat să ocolească subiectul. Acesta este musulman și nu mănâncă carne de porc, astfel că nu are multe preparate pe care le poate mânca.

„Uite, sunt profesionist. Sunt aici să vorbesc despre fotbal, nu despre mâncare sau… Mâncarea românească nu mănânc pentru că majoritatea au carne de porc, deci nu mânânc. Mănânc paste”, a declarat Sidibe la conferința de presă.

ADVERTISEMENT