Sport

FC Voluntari – FC U Craiova 0-1, în etapa 20 din SuperLiga. Oltenii, salt important. Cum arată clasamentul

FC U Craiova a câștigat la limită, scor 1-0, contra celor de la FC Voluntari, în meciul care a deschis etapa cu numărul 20 din SuperLiga.
15.12.2023 | 18:56
FC Voluntari  FC U Craiova 01 in etapa 20 din SuperLiga Oltenii salt important Cum arata clasamentul
FC U Craiova a câștigat cu FC Voluntari, scor 1-0, și a urcat în clasamentul din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
15-12-2023
14:05

FC Voluntari - FC U Craiova 0-1 (Blănuță 37)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. FC U Craiova s-a impus la limită pe terenul celor de la FC Voluntari, scor 1-0, în etapa a 20-a din SuperLiga. Singurul gol al meciului a fost marcat de Blănuță în finalul primei reprize. Grație acestei victorii, FC U Craiova a luat o gură mare de oxigen, urcând până pe locul 10 în clasament. 

flashhhhhh

Min. 90+4: Armaș șutează violent, însă Gurău respinge fantastic. 

Min. 54: Bauza recentrează excelent în careu după mai multe incursiuni. Blănuță reia cu o lovitură de cap, însă mingea este reținută de Fernandez. 

Min. 37: GOOOL FC U Craiova! Vladislav Blănuță înscrie al treilea gol al sezonului. Atacantul oltenilor marchează cu un șut necruțător din interiorul careului. Mingea a ricoșat cu noroc la atacantul din Bănie. 

Min. 23: Igor Armaș a înscris după ce Gurău a scăpat balonul din mâini. Totuși, fundașul moldovean a trimis mingea în poartă dintr-o poziție de osfaid. 

Min. 22: Gurău a respins excelent șutul din prima a lui Matricardi din interiorul careului. 

Min. 21: Aurelian Chițu a izbutit să înscrie după o fază construită excelent de FC U Craiova. Totuși, reușita a fost anulată pentru un ofsaid la Sidibe. 

Min. 1: Partida a început!

FC Voluntari: J. Fernandez – Paz, Matricardi, Armaș – Carnat, Rață, Crepulja, D. Andrei, Aliji – Nemec, Florea. Rezerve: A. Niță, R. Popescu, Dumiter, Voican, Andres, Sigurjonsson, Droppa, Vâlceanu, Cocian. Antrenor: Ilie Poenar

FC U Craiova: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Mascarenhas – Vl. Achim, Van Durmen – Sidibe, Bauza, Chițu – Blănuță. Rezerve: Mogoșanu, Henriques, Buta, Asamoah, Dr. Albu, Blidar, Baeten, Bahassa, Ibrahim. Antrenor: Giovanni Costantino

Meciul FC Voluntari – FC U Craiova 1948 are loc vineri, 15 decembrie, cu începere de la ora 17:00, ca uvertură a etapei a 20-a (penultima din acest an calendaristic). Ilfovenii traversează o perioadă magică, nu au pierdut de șase meciuri și s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Cu 24 de puncte, patru distanță de ultimul loc de play-off, ocupă locul 10. Oltenii, locul 14, cu 21 de puncte, sunt pe poziție de baraj, s-au calificat și ei în Cupă, dar în campionat au de tras pentru a ieși din zona locurilor periculoase.

Unde se joacă meciul FC Voluntari – FC U Craiova 1948, în etapa 20 din SuperLiga

Întâlnirea FC Voluntari – FC U Craiova 1948 se dispută vineri, 15 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, în etapa a 20-a din SuperLiga. Nu înseamnă că dacă elevii lui Ilie Poenaru și Marin Dună au legat atâtea partide fără înfrângere că numărul spectatorilor din tribune va crește considerabil de acum înainte.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari are cei mai puțin suporteri din SuperLiga și la meciurile ei de acasă când se strâng mai mult de două mii de oameni deja e performanță. Asta dacâ nu vorbim de partidele cu granzii campionatelor, când, cu excepția meciurilor cu CFR Cluj, la care nu prea avem suporteri ardeleni, stadionul se umple cu fanii celor de la FCSB, Rapid, Dinamo, Universitatea Craiova sau Petrolul.

Cine transmite la TV partida FC Voluntari – FC U Craiova 1948

Partida FC Voluntari – FC U Craiova 1948, echipe pe care Bănel Nicoliță le vede în play-off, se joacă vineri, 15 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, în etapa a 20-a din SuperLiga. Ea va fi televizată pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Voluntari, ziua de vineri, 15 decembrie, nu prea pare a fi una care să țină cu fotbalul. Va fi de la începutul zilei cotinuarea reprizelor de ploaie începute din cursul serii de joi, 14 decembrie și e posibil să dureze cam până spre ora 12:00. După care cerul ar urma să rămână acoperit, dar fără a mai ploua. Maxima zilei e preconizată la 4 grade la prânz. Florin Andrei din Târgu Mureș este arbitrul partidei.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Voluntari – FC U Craiova 1948

La ultimul meci pe teren propriu din 2023 antrenorul gazdelor, Ilie Poenaru, are mari probleme de lot, așa cum nu i s-a întâmplat în tot sezonul. Sunt absenți din motive de accidentări  Boboc, Dumiter și Marcelo Lopes, asta ca să nu îl mai amintim pe George Merloi, cel care va reveni pe gazon abia în aprilie 2024. În plus, și fundașul Ricardinho este suspendat.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află italianul Giovanni Constantino, care are un singur jucător indisponibil, fiind suspendat. Este vorba de fundașul Padula dar de când elvețianul Lacroix și-a croit drum în echipă această absență aproape că nici nu există cu adevărat ca importanță.

Cote la pariuri la jocul FC Voluntari – FC U Craiova 1948

Este un meci echilibrat pentru casele de pariuri. Cotele sunt destul de apropiate, echipa gazdă pornind totuși cu un avantaj. FC Voluntari a primit 2,40 pentru victorie, oaspeții au 2,90. Șansă dublă „1X” are cotă de 1,40, iar șansă dublă „X2” ajunge la 1,50. Gol marcat de gazde are cotă 1,35, iar o reușită a oaspeților face 1,40.

ADVERTISEMENT

Avem doar două partide jucate în localitatea ilfoveană între cele două echipe și este normal acest lucru, pentru că gruparea olteană a promovat de curând, deci nu avea de unde să existe un istoric comun bogat. Ambele jocuri, disputate în 2021 și 20222, au revenit echipei locale, cu 2-1 și respectiv 1-0.

ADVERTISEMENT