Sport

Moș Crăciun a ajuns la Liverpool! Cum i l-a făcut „cadou” pe Mohamed Salah pentru derby-ul cu Chelsea

Vești proaste pentru Chelsea înaintea derby-ului cu Liverpool. Mohamed Salah trebuia să plece la Cupa Africii pe Națiuni, dar va putea fi folosit totuși la confruntarea de pe Stamford Bridge.
26.12.2021 | 10:37
Mos Craciun a ajuns la Liverpool Cum i la facut cadou pe Mohamed Salah pentru derbyul cu Chelsea
ADVERTISEMENT

Federația Egipteană de Fotbal le-a făcut un cadou nesperat celor de la Liverpool. Africanii au acceptat cererea „cormoranilor” de a îl folosi pe cel mai bun fotbalist al lor, Mohamed Salah, inclusiv la derby-ul cu Chelsea, din 2 ianuarie 2022.

Majoritatea fotbaliștilor din Premier League pleacă deja în cantonamentul echipelor naționale, între Crăciun și Anul Nou, pentru a se pregăti de Cupa Africii pe Națiuni, competiție care se desfășoară între 9 ianuarie și 6 februarie.

ADVERTISEMENT

Surpriză pentru Chelsea! Liverpool îl poate folosi pe Mohamed Salah în meciul direct

Nu este însă și cazul lui Mo Salah, care, conform jurnaliștilor de la Mirror va rămâne la Liverpool pentru confruntarea de pe Stamford Bridge. Până la jocul cu „albaștrii”, Echipa lui Jurgen Klopp mai are de disputat o partidă, pe 28 decembrie, la Leicester.

Vestea a picat ca o „bombă” pentru Chelsea, care se aștepta să abordeze derby-ul cu Liverpool fără să fie nevoită să îi facă față lui Salah, mai ales că fotbaliștii lui Tuchel speră să micșoreze distanța față de primele două clasate.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Chelsea este pe locul 3 în Premier League, la trei puncte în spatele lui Liverpool și la șase în spatele liderului Manchester City.

Salah se va prezenta astfel la naționala Egiptului abia după meciul cu „albaștrii” și se va pregăti pentru primul meci din faza grupelor de la Cupa Africii, cu reprezentativa Nigeriei, programat pe 11 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Salah își va înfrunta fosta echipă

Pentru cei care nu își aduc aminte, Liverpool nu este singura echipă din Premier League la care a jucat Mo Salah. Egipteanul a petrecut o bună bucată de timp și la Chelsea, înainte să plece în Italia, la Fiorentina și la AS Roma.

Atacantul în vârstă de 29 de ani a dezvăluit chiar anul acesta de ce nu a reușit pe Stamford Bridge, invocând că Jose Mourinho a fost motivul principal.

ADVERTISEMENT

Când eram la Chelsea, mi se cerea să îmi schimb stilul de joc și cultura. Simțeam că mi se impune să schimb modul în care joc eu.

Așa că am plecat în Italia și m-am descurcat bine. Acea perioadă m-a ajutat enorm să ajung unde sunt acum”, a declarat Salah.

Mohamed Salah e într-o formă de zile mari sezonul acesta. Egipteanul a marcat 22 de goluri în 24 de partide jucate pentru Liverpool în toate competițiile.

ADVERTISEMENT