Sport

Moment hilar în finala Copa Libertadores! Arbitrul a ”accidentat” un jucător. Video

Cel mai titrat trofeu pentru echipele de club din America de Sud, Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor din Europa, are, de azi-noapte, un nou deținător.
28.11.2021 | 08:06
Moment hilar in finala Copa Libertadores Arbitrul a accidentat un jucator Video
ADVERTISEMENT

Într-un duel sută la sută brazilian, Palmeiras a reușit să se impună în fața conaționalilor de la Flamengo, cu scorul de 2-1, după prelungiri.

Autorul golului decisiv, atacantul Deyverson, a fost și eroul unui moment hilar, în care a încercat, după minutul 120, să tragă de timp.

ADVERTISEMENT

Deyverson, ”pălmuit de arbitru” în finala Copa Libertadores

Partida s-a disputat pe Estadio Centenario din Montevideo, capitala Uruguay-ului. Pentru că erau două echipe braziliene implicate, CONMEBOL a delegat să conducă acest meci, un arbitru din Argentina.

Nestor Pitana, cavalerul fluierului, a încercat să se achite cât mai bine de sarcina primită, în acest meci foarte greu. Cum la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1, a fost nevoie de prelungiri, două reprize a câte 15 minute fiecare.

ADVERTISEMENT

Faza care deja a făcut înconjurul lumii s-a petrecut în al doilea dintre cele trei minute acordate ca supliment la prelungiri. Deyverson, după o posesie ofensivă a celor de la Palmeiras, a încercat să simuleze, căzând pe gazon. Un jucător al lui Flamengo a vrut să intervină și să îl ridice pe Deyverson.

În acel moment, în scenă a intervenit arbitrul argentinian Nestor Pitana, care îi desparte pe cei doi. El l-a atins cu antebrațul pe spate, pe Deyverson, după care îi dă o palmă ușoară acestuia, în zona lombară.

ADVERTISEMENT

Deyverson s-a prăbuşit din nou pe gazon, de parcă ar fi fost atacat cu crampoanele. Înainte de intervenția arbitrului, Deyverson, în tentativa sa de a trage de timp, acuzase dureri în aproximativ aceeași parte a corpului, puțin deasupra șoldului.

Palmeiras și-a apărat Copa Libertadores

Dincolo de acel moment, performanța celor de la Palmeiras, și a fotbalului brazilian, este extraordinară.

ADVERTISEMENT

Palmeiras este a doua echipă în ultimele două decenii, din istoria centenară a Copei Libertadores, care reușește să câștige de două ori consecutiv trofeul. Prima formație care a reușit dubla a fost Boca Juniors, în 2000 și 2001.

Anul trecut, Palmeiras câștigase titlul sud-american tot după o finală braziliană, cu Santos. Și a doua competiție continentală pentru echipele de club, Copa Sudamericana, a avut tot o finală brazliană: Athletico Paranaense – Bragantino 1-0.

Este pentru prima dată în istorie când ambele finale ale cupelor continentale sud-americane se dispută între echipe din aceeași țară.

Pitana – actor, Deyverson – ”actor”

Atacantul de 30 de ani a încercat fără succes să joace și în Europa. A venit prima dată la echipa secundă de la Benfica Lisabona, apoi a trecut la Belenenses. A fost împrumutat la FC Koln și Levante.

Din 2017 a semnat cu Palmeiras, care a încercat să îi dea o nouă șansă europeană, împrumutându-l în Spania, la Getafe și Alaves, însă acesta nu s-a adaptat.

Dacă Deyverson a încercat să păcălească publicul și pe arbitru, în schimb Nestor Pitana, 46 de ani, ecuson FIFA din 2010, este un arbitru de top.

La Campionatul Mondial din 2018 el a fluierat atât meciul de deschidere, Rusia – Arabia Saudită, cât și finala Franța – Croația. El este al doilea arbitru din lume cu o astfel de performanță, după un alt argentinian, Horacio Elizondo, care a arbitrat și uvertura și finala la CM din 2006.

Pitana are și experiență cinematografică. El a apărut într-o producție de film, pentru câteva secunde, în rolul unui gardian de închisoare.

ADVERTISEMENT