News

Moment istoric. Slujba de Înviere de la Vatican, ținută în premieră fara credincioși. Video

11.04.2020 | 23:19
Moment istoric Slujba de Inviere de la Vatican tinuta in premiera fara credinciosi Video
ADVERTISEMENT

Liturghia de Înviere de la Vatican este oficiată în condiții de excepție, fără participarea credincioșilor, în urma restriciilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus din Europa.

Slujba de la Vatican, fără credincioși

Papa Francisc intră în casele oamenilor prin intermediul internetului, slujba fiind transmisă on-line. O premieră istorică în acest sens.

ADVERTISEMENT

Va fi un Paște unic în timp ce liderii religioși din întreaga lume i-a îndemnat pe oameni să marcheze cea mai importantă sărbătoare creștină din siguranța caselor lor”, au remarcat reprezentanții Vaticanului.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte procesiuni din Săptămâna Mare, liturghia de Înviere de la Vatican se desfășoară fără credinioși, însă poate fi urmărită în direct pe internet.

ADVERTISEMENT

Toate ceremoniile din Săptămâna Mare, inclusiv momentul în care Papa Francisc a condus procesiunea Celea Crucii în Piața San Pietro, s-au desfășurat fără a avea credincioșii alături.

De asemenea, tot on-line e transmisă și liturghia de Înviere din Catedrala Sfântul Iosif din București, între orele 23.00 și 00.30.

ADVERTISEMENT

„Sugerăm ca în Noaptea Sfântă a Învierii, în fiecare familie să se aprindă o lumânare care să fie așezată la ferestrele locuințelor, iar gestul să fie în concordanță cu celebrarea care este urmărită din catedrală sau din alte biserici. Apoi cântarea de bucurie a Învierii – Aleluia și „Cristos a înviat din morți” – să fie intonată în fiecare casă.

Va fi cântarea de biruință a Învierii, iar lumina pascală va lumina pașii noștri în întunericul acestei lumi”, a transmis ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop și mitropolit de București, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT