Life

Momente de cumpănă pentru o cântăreață de muzică populară. Ileana Lăceanu, speriată din cauza cutremurului din Gorj. Decizia pe care a luat-o imediat

Celebra cântăreață de muzică populară, Ileana Lăceanu a luat o decizie de ultimă oră din cauza seriei de cutremure din Gorj.
19.02.2023 | 17:13
Momente de cumpana pentru o cantareata de muzica populara Ileana Laceanu speriata din cauza cutremurului din Gorj Decizia pe care a luato imediat
Momente de cumpănă pentru o cântăreață de muzică populară. Ileana Lăceanu, speriată din cauza cutremurului din Gorj. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Spaima a cuprins întreaga României după seria de mișcări seismice din Gorj, care, inevitabil este asociată cu evenimentele devastatoare de pe teritoriul Turciei și Siriei. Cutremurele au semănat panică și printre interpretele de muzică populară, Ileana Lăceanu fiind una dintre cele care au luat o decizie tanșantă. Renunță la locuința de la bloc și să se mute la țară.

Ileana Lăceanu, decizie tranșantă din cauza cutremurului din Gorj

Mișcările seismice din ultimele zile care au avut loc în Gorj au determinat-o pe Ileana Lăceanu să treacă prin cele mai negre momente ale existenței ei. Pe fondul imaginilor cutremurătoare din Turcia și din Siria, celebra interpretă de muzică populară a fost îngrozită de ce se întâmpla în jurul ei.

ADVERTISEMENT

Pe seama acestor lucruri, artista Ileana Lăceanu nu a mai stat nicio secundă pe gânduri și a luat hotărârea de a se muta de la bloc la casă, din dorința de a fi în siguranță în caz de un cutremur major.

”S-a crăpat un perete exterior, care leagă scările blocului”

Îndrăgita cântăreață de muzică populară din Gorj a trecut prin momente de cumpănă în ultima săptămână, când, teama și nesiguranța au pus stăpânire pe locuitorii din zonele aflate în zona afectată de cutremure. Lucrurile prăbușite în jurul ei, pereții crăpați ai scărilor din bloc au determinat-o să-și facă bagajul și să părăsească, degrabă, locuința de la bloc, aflată la etajul opt.

ADVERTISEMENT

Și-a luat fetele și a demarat în trombă spre locuința de la țară, unde se simte mult mai în siguranță decât în apartamentul din oraș.

Este vorba despre două cutremure, luni și marți. După cel de marți ne-am speriat serios și eu împreună cu fetele mele, ne-am urcat în mașină și am plecat la casa de la țară, la vreo 35 de km depărtare. S-a crăpat un perete exterior, care leagă scările blocului, dar în interior nu s-a crăpat nimic”, a spus Ileana Lăceanu la Antena Stars.

ADVERTISEMENT

”Ni s-a spart o oglindă de peste un metru”

Celebra interpretă nu a scăpat fără daune materiale, deși, este adevărat, acestea nici nu se compară cu cele de pe teritoriul locuitorilor din Turcia sau din Siria. Ileana Lăceanu admite că a fost îngrozită atunci când a simțit că blocul se mișcă, vând în vedere că locuiește la etajul opt.

Stau la etajul opt și chiar s-a legănat serios blocul cu noi. Au căzut lucruri pe jos, ni s-a spart o oglindă de peste un metru”, a mai spus artista pentru sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, (până duminică la ora 09:00), au avut loc 19 seisme. Cel mai important a făcut parte din clasa de intensitate II, având o magnitudine de 3,6. Seismul s-a produs în Oltenia, Gorj, având epicentrul la 106 km SV de Sibiu, 109 km NV de Craiova, 142 km V de Pitești și 161 km SE de Timișoara.

ADVERTISEMENT