News

Momente de panică într-o biserică din Torino. Un bărbat a strigat că e posedat și a murit subit, sub ochii credincioșilor

Momente de panică într-o biserică din Torino, Italia. Enoriașii au "împietrit" după ce au văzut ce se întâmplă în sfântul altar.
26.06.2023 | 17:37
Momente de panica intro biserica din Torino Un barbat a strigat ca e posedat si a murit subit sub ochii credinciosilor
Scene de groază într-o biserică din Italia. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Momente de panică în biserica San Remigio din Torino. Enoriașii au pierdut darul de a vorbi după ce au asistat la niște scene de groază petrecute vineri, 23 iunie, în lăcașul de cult. Un bărbat de 50 de ani, aflat sub influența substanțelor interzise, a pătruns în biserică, s-a dezbrăcat și a început să se roage isteric, afirmând că este posedat de demoni. În timpul rugăciunilor, italianul a suferit un stop cardiac și a murit.

Scene de groază într-o biserică din Torino

Incidentul a avut loc în jurul orei 11.30 în biserica din cartierul Mirafiori Nord, relatează publicația La Stampa. Potrivit oamenilor legii, bărbatul s-a dezbrăcat complet și a pătruns în interiorul bisericii, afirmând că e “posedat”. Acesta a ocupat un scaun și a început să se roage într-un mod tulburător.

ADVERTISEMENT

Apariția preotului a declanșat o reacție violentă din partea bărbatului, care a început să strige înspăimântător: “Sunt posedat de demoni!”. Ulterior, bărbatul a urcat pe altar și l-a amenințat pe preot cu un suport de lumânări. Preotul a reacționat prompt și a apelat numărul de urgență 112.

Echipele de intervenție au ajuns la fața locului în câteva minute și l-au reținut pe bărbat, care a leșinat. El a fost transportat de urgență la Spitalul Molinette, însă, din nefericire, a decedat. Medicii au declarat că bărbatul a suferit un atac de cord, cauzat, cel mai probabil, de consumul de substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că bărbatul locuia într-un apartament situat în apropierea Bisericii San Remigio și că nu trecuse mult timp de când ieșise din închisoare. Percheziționând locuința, polițiștii au găsit dovezi care atestau dependența bărbatului de substanțe ilegale. Cercetările continuă. Oamenii legii încă nu au oferit detalii în plus  despre circumstanțele tragice care au dus la pierderea vieții.

Italiana, victima “demonilor”

Scenele surprinse în biserica din Torino seamănă cu ritualurile de exorcizare. Se pare că bărbatul a exagerat cu substanțele interzise. Exorcismul presupune un set de practici și rugăciuni specifice, realizate de către un preot sau un exorcist autorizat, în încercarea de a expulza entitățile rele sau demonice care se presupune că au intrat într-o persoană. Procedura de exorcism poate varia în funcție de tradițiile religioase și de regulile specifice ale bisericii sau comunității respective.

ADVERTISEMENT

În general, exorcismul implică recitarea de rugăciuni speciale, folosirea crucii sau a apei sfințite, invocarea puterii divine și pronunțarea unor formule de înlăturare a influențelor malefice. În timpul exorcismului, se crede că preotul sau exorcistul are puterea și autoritatea divină de a lupta împotriva forțelor întunericului și de a elibera persoana posedată de prezențele malefice.

Este important de menționat că exorcismul este considerat un ritual rar și se efectuează numai în cazurile în care se crede cu tărie că o persoană este posedată. În multe religii, se pune un accent deosebit pe diagnosticarea corectă a unei posibile posesii și pe asigurarea faptului că aceasta nu este rezultatul unei tulburări medicale sau psihologice.

ADVERTISEMENT

Exorcismul poate implica și anumite simboluri sau obiecte sacre, cum ar fi crucifixul, mirul sau tămâia, care se folosesc pentru a înălța și proteja energia divină. De asemenea, uneori sunt necesare mai multe ședințe de exorcism pentru a îndepărta complet prezențele malefice și pentru a asigura vindecarea și eliberarea deplină a persoanei afectate.

ADVERTISEMENT