Simona Halep

Momentele din tenis care te-au făcut să plângi în ultimul deceniu! Simona Halep a intrat în top 10!

17.12.2019 | 13:56
Momentele din tenis care teau facut sa plangi in ultimul deceniu Simona Halep a intrat in top 10
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii americani de la Tennis Now au făcut un top 10 al celor mai înduioșătoare momente din 2010 și până în prezent. Și, surprinzător sau nu, Simona Halep a intrat în top după trofeul de la Roland Garros 2018 și modului în care s-a bucurat la final, la a 4-a finală de Mare Șlem, după cele pierdute anterior cu Sharapova, Ostapenko și Wozniacki.

Momentele din tenis care te-au făcut să plângi în ultimul deceniu! Simona Halep a intrat în top 10

Simona Halep a câștigat finala de la Roland Garros 2018 în fața lui Sloane Stephens, jucătoare aflată atunci în mare formă pe zgura pariziană. Românca venise după un nou ultim act pierdut la început de an, în fața lui Caroline Wozniacki, la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Dar Simona a fost și mai puternică după primul Mare Șlem al anului și a fost dominantă la Paris. Iar bucuria de la final și discursul lui Halep au intrat în top 10 al momentelor din tenis care te-au făcut să plângi în ultimul deceniu, alături de nume mari precum Novak Djokovic, Roger Federer, Rafa Nadal sau Petra Kvitova.

“În sfârșit! Simona Halep a revenit de la set pierdut și break în setul secund pentru a câștiga primul ei turneu de Mare Șlem în 2018. A șters cu buretele eșecul devastator în fața Jelenei Ostapenko din 2017.

ADVERTISEMENT

Momentul a fost unul dintre cele mai înduioșătoare datorită purității emoțiilor și modului în care a sărbătorit”, au notat ziariştii americani într-un remember al ultimilor 10 ani în tenisul mondial.

Djokovic, de două ori în top! Rivalii Nadal şi Federer alături de sârb

În acelaşi top se află şi Novak Djokovic, locul 2 mondial şi de 16 ori câştigător în competiţiile de Mare Şlem. Sârbul a avut şi câteva înfrângeri dureroare, pline de dramatism. Prima a fost în 2015, la Roland Garros, în finala cu Wawrinka, imediat după ce reuşise să-l învingă pe marele rival Rafa Nadal.

ADVERTISEMENT

Djokovic a pierdut cu Wawrinka, dar fanii francezi l-au aplaudat minute în şir la final şi, după un an, a reuşit să triumfe în premieră la Roland Garros. De asemenea, eşecul cu Del Potro de la Jocurile Olimpice din 2016 este chiar cel mai emoţionant din ultimii 10 ani. “A fost una dintre cele mai grele înfrângeri din viaţă şi din carieră”, a explicat sârbul la final.

De asemenea, Roger Federer a intrat în top cu un interviu mişcător despre Peter Carter, unul dintre antrenorii care i-au influenţat cariera legendarului elveţian. Şi Rafa Nadal este în acest clasament cu victoria de la Jocurile Olimpice, alături de bunul său prieten, Marc Lopez. Cei doi i-au învins chiar pe Florin Mergea şi Horia Tecău în ultimul act.

ADVERTISEMENT

Cele mai înduioșătoare 10 momente:

1. Înfrângerea lui Novak Djokovic de la JO 2016
2. A patra finală de Mare Şlem pierdută de Andy Murray, chiar la Wimbledon
3. Reacţia fanilor francezi după finala pierdută de Djokovic în 2015
4. Triumful Simonei Halep la Roland Garros
5. Victoria francezilor Herbert şi Mahut la Roland Garros
6. Accidentarea lui Almagro şi reacţia superbă a lui Del Potro
7. Revenirea Petrei Kvitova în tenis
8. Amintirile lui Federer despre Peter Carter, fostul său antrenor
9. Rafa Nadal şi Marc Lopez au câştigat aurul la JO de la Rio
10. Victoria Monicăi Puig de la Jocurile Olimpice

ADVERTISEMENT