Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Momentul de inspirație al lui Gigi Becali care a decis totul în FCSB – Rapid 2-2: “A făcut diferența”

Mihai Stoichița a găsit cea mai inspirată schimbare a lui Gigi Becali din FCSB - Rapid, scor 2-2. Directorul FRF spune că Alex Băluță a decis confruntarea de pe Arena Națională.
21.04.2024 | 14:03
Momentul de inspiratie al lui Gigi Becali care a decis totul in FCSB  Rapid 22 A facut diferenta
Momentul de inspirație al lui Gigi Becali care a decis totul în FCSB - Rapid 2-2: “A făcut diferența”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandru Băluță l-a înlocuit pe David Miculescu în derby-ul FCSB – Rapid București, scor 2-2, iar schimbarea de la pauză a decis soarta confruntării. Mihai Stoichiță știe de ce Gigi Becali l-a schimbat la pauză pe tânărul mijlocaș transferat de la UTA Arad.

Momentul de inspirație al lui Gigi Becali care a decis totul în FCSB – Rapid 2-2: “A făcut diferența”

David Miculescu nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor lui Gigi Becali, iar patronul „roș-albaștrilor” l-a schimbat la pauză. Mutarea latifundiarului din Pipera s-a dovedit a fi una inspirată, iar Mihai Stoichiță a comentat evoluția starului de la liderul din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„La pauză a avut loc schimbarea lui Miculescu. Am văzut declarațiile lui Gigi, că ratat de la doi metri de poartă o ocazie imensă, eu cred că este altceva. Faza primului gol este o fază în care poți să știi de ce ești schimbat de antrenor.

Este o fază în care observi schimbarea de direcție a lui Olaru, aruncă mingea peste tot terenul, Borza o șterge, ajunge la Tavi Popescu care pentru prima dată ia mingea și se duce către poartă în viteză. Vreau să îi dau un sfat lui Miculescu, ar trebui să mă asculte.

ADVERTISEMENT

Ajunge mingea în partea cealaltă, el merge în alergare 2/4 ca vârf de atac să atace careul. În paralel la această fază, Olaru care era mai departe de Tavi Popescu decât el pleacă în sprint să își găsească o poziție de finalizare”, spune Stoichiță.

Mihai Stoichiță, sfat pentru Miculescu: „Învață să joci vârf”

„Micule, fă tată sprint când se face schimbare de direcție și atacă careul nu aștepta mingea să vină înapoi în partea stângă. Probabil că din cauza asta a fost schimbat, nu caută careul și mingea. Nu reproșez nimic la ratare, reproșez că Tavi Popescu a luat-o în acțiune accelerată și el venea în 2/4, cine să dea gol?

ADVERTISEMENT

M-am uitat atent aseară din tribune și după am stat să mă uit la emisiunea voastră să văd toate reluările. Poziția lui Miculescu când a fost adus de la UTA era una de mijlocaș dreapta, să intre în centru și să dea cu piciorul stâng la poartă.

Dacă tot îl bagi vârf, învață-l să joace ca un vârf. De ce spun asta? Pentru că este un jucător cu potențial, trebuie să îl facem să ajungă la potențialul maxim, nu să rămână la catalogarea ce tehnic e, ce jucător ar fi putut să fie.

ADVERTISEMENT

Dacă te convingi că ești doar număr 10, atunci nu o să joci niciodată. Aș vrea să fie un subiect de gândire pentru Miculescu pentru că este un jucător tânăr cu potențial. Toată lumea are nevoie de astfel de jucători, inclusiv echipele naționale.

Dorința ar trebui să o stimuleze singur, ai ajuns la FCSB și ești campion peste nu știu câte etape”, a declarat Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune live în fiecare zi de luni, marți și vineri, doar pe FANATIK.RO, de la ora 10:30.

Dănuț Lupu: „Pe vremea mea jucam și portar dacă mă puneau”

„Important să își dorească să joace. Când am ajuns la Dinamo juca Orac mijlocaș stânga, nea Mircea a început cu mine mijlocaș dreapta. La un moment dat a venit Neluțu și a trebuit să învăț să joc mijlocaș stânga, pentru că voiam să joc.

A demonstrat că în dueluri are forță, are tehnică și este păcat de el. Pe vremea mea și dacă mă puneau portar intram și jucam”, a spus Dănuț Lupu.

SCHIMBAREA lui Gigi Becali care “A FACUT DIFERENTA!” ANALIZA JOCULUI FCSB, 2-2 cu Rapid!

ADVERTISEMENT