Sport

Momentul de revelație pentru un vechi angajat al lui Dinamo: ”Wow, lucrurile s-au redresat”

Dinamo speră să treacă cu bine peste insolvența în care se află din 2021, așa cum a reușit să facă și în perioada 2014-2015.
09.09.2023 | 19:27
Momentul de revelatie pentru un vechi angajat al lui Dinamo Wow lucrurile sau redresat
Dinamo a scăpat de datorii de aproape 5 milioane de euro. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit în prima divizie, iar situația clubului pare să se îmbunătățească vizibil. De când echipa a fost preluată de Red&White, datoriile s-au micșorat, iar clubul speră să depășească în final perioada grea cu care s-a confruntat în ultimii ani.

Își revine Dinamo?

Recent, Dinamo a scăpat de aproape cinci milioane de euro datorie, după ce a fost aprobat planul de reorganizare al echipei, care poate scoate clubul din insolvența în care se află din iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Dinamo a mai trecut prin insolvență, între 2014 și 2015, dar a ieșit după doar un an și câteva luni, deși avea datorii de peste 10 milioane de euro. Acum, procesul este îngreunat după ce primul plan de reorganizare nu a fost aprobat.

Nicu Grameni, crainicul lui Dinamo și unul dintre cei mai vechi colaboratori ai clubului, spune că și-a dat seama că situația începe să devină mai bună la Dinamo atunci când echipa i-a transferat o sumă modică aferentă contractului de colaborare dintre părți. El spune că nu a mai primit acei bani de ani buni.

ADVERTISEMENT

Știi când am realizat eu că «Wow, lucurile s-au redresat»? Acum vreo 2 luni când m-am trezit în cont cu bani de la Dinamo. Nu mai luasem suma aia modică pe care o încasez – pentru că ești obligat să o ai în contractul de colaborare.

Înainte o încasam așa, la o săptămână la două, mi-o virau în cont. Acum trecuseră ani. Când m-am trezit cu banii în cont pe 3 luni de zile zic «Wow, gata, lucrurile se mișcă bine!»”, a povestit Grameni la Radio Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinu Grameni, ajuns la 57 de ani, a fost, din copilărie, un fan al lui Dinamo. El este organizator de competiții la CS Dinamo. Din 2015, este crainicul echipei de fotbal. Este solist vocal, iar în trecut a cântat la o petrecere a lui Gigi Becali.

Dinamo, buget decent în acest sezon

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, spune că echipa va avea un buget între cinci și șase milioane de euro în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Cred că undeva se întrepătrund două tipuri de cheltuieli despre care doriți să aveți informații și cred că vorbim despre bugetul clubului despre activitatea efectivă a clubului, era deja stabilit și v-am spus că se încadrează între cinci și șase milioane de euro. A doua parte cred că se referă la părțile de făcut în plan, atât pe datoriile din plan cât și pe datoriile curente.

Restul de plată va fi făcut conform ‘agreement-ului’ pe care acționarii îl vor avea cu privire la modalitatea și termenele de ieșire din insolvență”, a spus Andrei Nicolescu, la conferința de presă.

  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,83 este cota pentru ”nu marchează ambele echipe” la meciul Dinamo – FC U Craiova
ADVERTISEMENT
Tags: