News

Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer. Toți cei aflați în aeronave au murit. Video

Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer, într-o țară din Asia, a fost filmat. Toți cei aflați în aeronave au murit.
23.04.2024 | 09:04
Momentul in care doua elicoptere se ciocnesc in aer Toti cei aflati in aeronave au murit Video
Tragedie aeriană în Malaezia: două elicoptere s-au ciocnit în aer, 10 morți. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O tragedie aeriană a fost consemnată în Malaezia, acolo unde două elicoptere care participau la repetiția unui eveniment festiv s-au ciocnit în aer. Nu există supraviețuitori în urma accidentului.

Tragedie aeriană în Malaezia: două elicoptere s-au ciocnit în aer, 10 morți

Evenimentul tragic din statul asiatic a fost consemnat marți, 23 aprilie 2024, la ora locală 9.50 (5.50 ora României). În acel moment, mai multe astfel de aparate de zbor luau parte la o repetiție.

ADVERTISEMENT

Din informațiile presei locale aflăm că cele două elicoptere militare s-au ciocnit în aer în timpul unei repetiții pentru o paradă a Marinei Regale Malaeziene, a anunțat site-ul FreeMalaysia Today. Totul s-a întâmplat în Perak, un stat din vestul Malaeziei.

Departamentul de pompieri și salvare Perak a confirmat că toate cele 10 persoane aflate la bordul aeronavelor au murit. ”Departamentul a fost alertat după ce s-a primit un apel de urgență la ora 9.50.

ADVERTISEMENT

Un incident în care au fost implicate elicoptere a avut loc pe stadionul Lumut Royal Malaysian Navy din Manjung, Perak”, au spus cei de la urgențe, conform sursei citate.

Ulterior, marina din statul asiatic a confirmat tragedia. ”Toate victimele au fost confirmate moarte la fața locului și au fost trimise la spitalul bazei militare Lumut pentru identificare”.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație oficială, Marina Regală Malaeziană a confirmat că două elicoptere, identificate ca modelele HOM (M503-3) și Fennec (M502-6), s-au ciocnit și s-au prăbușit ulterior în incidentul de la 9.32.

Marina din Malaezia a mai informat că incidentul a implicat în total 10 persoane. În elicopterul HOM (M503-3) se aflau șapte persoane, iar restul de trei la bordul Fennec (M502-6).

ADVERTISEMENT

Momentul coliziunii celor două elicoptere, filmat

Un videoclip de câteva zeci de secunde al incidentului, care a devenit viral pe rețelele de socializare, arată un elicopter care se atinge de coada altuia în aer, iar ambele aeronave se îndreaptă apoi către sol.

Fragmente din cele două elicoptere sunt văzute zburând prin aer și aterizând lângă un câmp deschis. Marina malaeziană a declarat că va înființa o comisie de anchetă pentru a stabili cauza incidentului.

ADVERTISEMENT
Tags: