News

Tragedie în Yemen: cel puțin 85 de morți și peste 300 de răniți, după o busculadă în Capitala Sanaa. Video

Tragedie de proporții în Yemen: cel puțin 85 de morți și peste 300 de răniți, după o busculadă în Capitala Sanaa. Copii și femei se numără printre victime.
20.04.2023 | 08:29
Tragedie in Yemen cel putin 85 de morti si peste 300 de raniti dupa o busculada in Capitala Sanaa Video
Cel puțin 85 de morți și peste 300 de răniți, într-o busculadă din Yemen. Copii și femei printre victime. Sursa foto: captură Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O uriașă tragedie s-a petrecut în Yemen: cel puțin 85 de morți și peste 300 de răniți au fost raportați după o busculadă produsă în Capitala Sanaa. Printre victime se numără copii și femei.

Cel puțin 85 de morți și peste 300 de răniți, într-o busculadă din Yemen. Copii și femei printre victime

Yemenul, cea mai săracă țară din Peninsula Arabică, este lovită de o dramă imensă. Joi, 20 aprilie, cel puțin 85 de persoane au murit și 322 au fost rănite într-o busculadă produsă în centrul orașului Sanaa, Capitala statului asiatic.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, 85 de persoane au decedat. Alte peste 322 au fost rănite în busculada produsă în timpul unei acţiuni caritabile organizate în districtul Bab el Yemen”, a declarat o sursă de securitate din Sanaa. Ulterior, acest bilanț negru a fost confirmat de un oficial al autorităţilor medicale rebele, scrie The Wire.

Printre cei care au murit se numără femei şi copii. În jur de 50 de răniţi sunt în stare gravă”, a mai spus sursa de securitate. De notat că tragedia din prezent a lovit Yemenul chiar înainte de sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul lunii sfinte Ramadan.

ADVERTISEMENT

Motivul acestei busculade tragice din Yemen

Între timp, încep să apară informații legate de modul în care s-a produs această tragedie. Totul a avut ca punct de plecare un eveniment caritabil din Orașul Vechi din centrul Capitalei Sanaa.

Sute de oameni intraseră într-o școală pentru a primi donații. Doi martori oculari au declarat pentru Reuters că sumele acordate acolo s-au ridicat la 5.000 de riali yemeniți (18 euro / 20 dolari) de persoană.

ADVERTISEMENT

Associated Press a citat un martor ocular care a spus că oficialii locali au tras în aer în încercarea de a controla mulțimea. A fost lovit un fir electric care apoi a explodat. Aceste lucru a provocat panică. S-a creat o agitație uriașă. În urma exploziei, oficialii au închis rapid școala în care a avut loc evenimentul și au interzis oamenilor să se apropie.

Ministerul de Interne a declarat că evenimentul nu a fost coordonat cu autoritățile locale. În acest context, doi organizatori ai evenimentului au fost reținuți. O anchetă este în curs.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au fost uciși din cauza unei busculade. Ea s-a produs în timpul unei distribuiri aleatorii de sume de bani de către unii comercianți”, a spus ministerul de interne din Yemen.

Un purtător de cuvânt al ministerului a descris evenimentul drept ”tragic”. Oficialii locali au spus că vor oferi despăgubiri de aproximativ 2.000 de dolari fiecărei familii care a pierdut o rudă. Răniții ar primi în jur de 400 de dolari.

În ultimii ani, Yemenul a fost devastată de un conflict între houthi, rebeli susţinuţi de Iran, şi forţele proguvernamentale. Acestea din urmă sunt susţinute de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT