News

Incident de securitate pe pista aeroportului Otopeni. O femeie cu un copil în braţe a încercat să prindă din mers avionul de Londra. Video

Incident neverosimil înregistrat duminică, pe pista "Aeroportului Henri Coandă". O femeie care a pierdut avionul la care avea bilet a provocat un incident de securitate.
06.03.2023 | 13:02
Incident de securitate pe pista aeroportului Otopeni O femeie cu un copil in brate a incercat sa prinda din mers avionul de Londra Video
Imagine de la incidentul de pe Otopeni
ADVERTISEMENT

Momente rar întâlnite pe pista unui aeroport au fost înregistrate la Otopeni, înainte de plecarea unui zbor Tarom. O femeie cu un copil mic în braţe a încercat să prindă din mers avionul care tocmai se pregătea să decoleze spre Londra. Rămâne un mister cum aceasta a reuşit să treacă de porţile care trebuiau închise şi cum a ajuns pe pistă.

Femeia nu a fost sancţionată

Incidentul s-a petrecut duminică, 5 martie, după ce o femeie de origine egipteană nu s-a prezentat la poarta de îmbarcare pentru cursa București-Londra, deși a fost chemată de mai multe ori de la staţia de amplificare a aeroportului Henri Coandă.

ADVERTISEMENT

Femeia, care avea în braţe şi un copil mic, a ajuns la poarta de îmbarcare prea târziu, când uşile deja se blocaseră, dar aceasta a reuşit să forțeze ușile închise electromagnetic şi, profitând că nu este nimeni prin preajmă, a pătruns pe pistă.

În cele din urmă femeia a fost oprită de poliția de frontieră, însă a opus aprigă rezistenţă, ea încercând cu disperare să ajungă totuşi la aeronavă. În ciuda incidentului, femeia nu a fost totuşi sancţionată pentru că nu a fost considerată un pericol.

ADVERTISEMENT

“A venit când aeronava era deja în procedura specifică pentru decolare, a forțat două uși cu încheietoare electromagnetică, apoi a intrat pe burduf, de unde a coborât pe platformă”, au explicat oficialii aeroportului. Antena3.ro scrie că, după incident, ea a rămas în grija companiei aeriene, până când i-a fost găsit un alt zbor către Londra.

Imaginile au devenit virale, iar acesta este ultimul caz dintr-un lung şir de evenimente inedite care s-au întâmplat în ultimele săptămâni pe marile aeroporturi ale lumii. Nu mai departe de luna trecută un caz şocant a fost consemnat pe aeroportul din Tel Aviv.

ADVERTISEMENT

În momentul în care au aflat că au nevoie de bilet de avion și pentru bebelușul lor, doi soți cu pașapoarte belgiene au luat decizia de a-şi lăsa pur şi simplu copilul în aeroport. Cuplul se pregătea să se îmbarce într-un zbor către Bruxelles.

Cei doi nu au apucat să achiziționeze bilet și pentru copil, iar apoi l-au lăsat pe acesta pe banda de transport a bagajelor. Cei doi și-au continuat apoi drumul spre poarta de îmbarcare, așezându-se la coada pentru controlul pașapoartelor, în timp ce micuțul, într-un cărucior, a rămas abandonat.

ADVERTISEMENT

Personalul Ryanair de la aeroport din Israel s-a declarat șocat de ceea ce s-a întâmplat. “Toți angajații companiei au fost în stare de șoc. Nu am mai văzut așa ceva. Nu ne-a venit să credem că e adevărat ceea ce se petrece”, a transmis operatorul aerian.

ADVERTISEMENT