Life

Moneda din argint pe care a lansat-o BNR. Are o valoare nominală de 10 lei, dar șansele să o primești sunt foarte mici

Banca Națională a României a lansat o nouă monedă de argint. Cât vor plăti colecționarii pentru ea și câte exemplare au fost emise
10.12.2023 | 21:02
Moneda din argint pe care a lansato BNR Are o valoare nominala de 10 lei dar sansele sa o primesti sunt foarte mici
BNR a lansat o nouă monedă Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Banca Națională a României a lansat o nouă monedă. aceasta marchează 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național ”Regele Ferdinand I”. De când va intra în circulație și cum arată.

Noua monedă emisă de BNR se vinde în număr limitat

Cu o frecvență aproape regulată, Banca Națională a României lansează diverse monede și bancnote care se adresează colecționarilor și nu numai. Finalul acestui an a marcat un nou moment important pentru instituția emitentă de bani.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii decembrie, mai exact, pe 7 decembrie a fost lansată o nouă monedă. Aceasta este confecționată în totalitate din argint și marchează 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național ”Ferdinand I”.

Valoare monedei este de 10 lei, iar colecționarii care vor să pună mâna pe ea trebuie să știe că tirajul este unul limitat. Aceasta se vinde la prețul de 490 de lei și au fost scoase la vânzare doar 5.000 de astfel de bucăți.

ADVERTISEMENT

Pe aversul monedei este reprezentată partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național ”Ferdinand I”, din București. Tot pe fața monedei se află și inscripția ”ROMÂNIA” în arc de cerc stema României, valoarea nominală și anul în care a fost emisă.

Evenimentul de lansare a fost marcat cu mare fast Brigada 30 Gardă ”Mihai Viteazu”

Pe reversul monedei se află primul sediul al Muzeului Național Militar și anume, Palatul Artelor din București. Nu lipsește nici portretul Regelui Ferdinand, inscripții și textul ”100 de ani”.

ADVERTISEMENT

”Ne-au fost alături și membrii Familiei Regale a României, precum și reprezentanți ai mai multor instituții ale statului. Printre care Administrația Prezidențială, Senatul României, Camera Deputaților și Guvernul României”, arată comunicatul BNR.

Fiecare monedă este ambalată corespunzător în capsule de metacrilat transparent. De asemenea, odată cu achiziționarea monedei, cumpărătorii vor primi și un certificat de autenticitate, redactat atât în limba română, cât și în limbile engleză și franceză.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știe cumpărătorii acestei monede este faptul că puterea ei de circulație este doar pe teritoriului României. Oriunde în afara țării noastre aceasta este nulă din punct de vedere valoric.

Exemplarele noii monede au fost distribuite către mai multe sucursale regionale. Pe listă se află sucursale din București, Iași, Dolj, Constanța și Timiș.

ADVERTISEMENT
Tags: