Life

Moneda din România care costă cât un apartament cu 2 camere. Dacă o ai în casă te îmbogățești peste noapte

Moneda autohtonă care a ajuns să coste o avere, în prezent. Cine o mai are acasă poate spune că este un adevărat norocos
07.01.2024 | 07:00
Moneda din Romania care costa cat un apartament cu 2 camere Daca o ai in casa te imbogatesti peste noapte
Moneda care a ajuns să valoreze o avere, în prezent. Sursa foto: BNR
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că monedele vechi au început să fie la mare căutare. Colecționarii plătesc o avere pentru ele, iar cei care le au acasă se pot îmbogăți peste noapte. Iată care este moneda care, mai nou, este o adevărată comoară.

Moneda care te poate îmbogăți peste noapte

Cine a zis că nu te poți îmbogăți peste noapte?! O monedă mai veche face furori în rândul colecționari de bani. Mai nou, acest obicei al celor pasionați de a aduna bani vechi, fie ei străini sau românești, a devenit un mod sigur de îmbogățire a celor care încă le mai au pe acasă.

ADVERTISEMENT

Cei care vând monede sau bancnote vechi sunt peste tot pe internet. În online se postează celor mai multe anunțuri cu bani vechi de vânzare. Pentru că a trecut mult timp de când au fost emise, monedele sau bancnotele respective au ajuns să valoreze o avere.

Constant, astfel de anunțuri apar pe platformele de specialitate, acolo unde colecționarii stau geană în fiecare zi. Deși anul 2024 abia a început, primele astfel de anunțuri au și apărut pe internet.

ADVERTISEMENT

Se pare că prima monedă ”vedetă” a anului care se vinde scump este una care a ieșit din uz de decenii bune. Anunțul în care o monedă din 1996 cu Mihai Viteazul care are valoarea de 100 de lei a atras atenția a mii de cumpărători.

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru moneda cu Mihai Viteazul

Prețul cu care se vinde în prezent este unul astronomic. Cei care vor să cumpere moneda fabricată în 1996 trebuie să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 75.000 de euro. Cel puțin, atât cere posesorul ei pe ea.

ADVERTISEMENT

Moneda a fost pusă la vânzare pe una dintre cele mai cunoscute platforme de anunțuri. Proprietarul ei spune că este în stare foarte bună și abia dacă are câteva zgârieturi.

Potrivit anunțului din mediul online, moneda este într-o stare excepțională. Însă, cei cu privirea ageră vor observa o zgârietură pe partea din față a sa. Chiar dacă prezintă acest mic defect, asta nu îl face pe vânzător să îi scadă din preț.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este singura monedă care îi poate îmbogăți pe posesorii de bani vechi. De-a lungul timpului, astfel de monede și bancnote scoase din circulație au ajuns să fie adevărate comori. Prețul lor variază, în funcție de înțelegerea dintre cumpărător și vânzător.

De cele mai multe ori, proprietarii de monede vechi cer destul de mult pe ele, iar asta pentru că sunt foarte greu de găsit. Majoritatea lor sunt scoase din circulație de decenii bune și nu multă lume le-a mai păstrat acasă. Tocmai de aceea, cine le mai are, este cu adevărat norocos.

ADVERTISEMENT
Tags: