Life

Monica Davidescu face 51 de ani! Secretele actriței, dezvăluite fără perdea

Monica Davidescu împlinește, astăzi, 6 august 2023, frumoasa vârstă de 51 de ani și își aduce aminte că, în copilărie, avea o singură păpușă.
06.08.2023 | 10:30
Monica Davidescu face 51 de ani Secretele actritei dezvaluite fara perdea
Monica Davidescu împlinește 51 de ani. Sursă foto: Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Monica Davidescu își serbează, astăzi, 6 august 2023, ziua de naștere. Mărturisește, cu tristețe, că doar 3 ani din viață a avut-o pe mama ei alături și că, împreună cu cele două surori ale ei, aveau o singură păpușă.

Monica Davidescu trăia cu bani puțini, în copilărie

Într-un interviu pentru FANATIK.RO, cunoscuta actriță Monica Davidescu recunoaște că, în copilărie, cel mai frumos cadou era când bunica îi făcea gogoși sau clătite de ziua ei. Își amintește că la 6 ani a primit prima păpușă din casă, iar surorile ei o invidiau. Aflăm cum îi place să se relaxeze și cum și-a câștigat primii bani cosând ii. Monica Davidescu ne spune ce greșeli nu  ar mai repeta și unde își petrece, astăzi, ziua de naștere.

ADVERTISEMENT

Monica Davidescu: “Nu mi-ar mai fi teamă să îmi exprim sentimentele”

Astăzi, frumoasa actriță Monica Davidescu împlinește 51 de ani. Declară că se simte în formă maximă și ne dezvăluie cel mai important vis al ei. “Mă simt în formă maximă. Cu excepția unor mici alergii dezvoltate în ultimul timp. Sunt normale odată cu înaintarea în vârstă.

Am un vis destul de recent. Îi mai trebuie timp să  ajungă la realitate. Vis care vine din necesitate în viața profesională. Să existe măcar o  sală  de spectacole  destinată în mod deosebit companiilor independente, ca cea pe care o creștem noi de 4 ani, Compania Concordia.

ADVERTISEMENT

Companii unde îi putem vedea atât pe artiștii consacrați cât și pe cei la debut.  Mulți artiști talentați pe care îi găsim performând în spectacolele independente nu pot fi văzuți pe scenele teatrelor confirmate”, declară Monica Davidescu, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

“Era singura păpușă pe care o aveam în casă”

Celebra actriță s-a născut la Câmpina și a debutat pe scena Teatrului Național. Cu nostalgie își amintește de cadourile primite de ziua ei, în copilărie, și de cea mai traumatizantă experiență trăită.

ADVERTISEMENT

“De ziua mea  sau a celorlalte două surori, Mirela și Adina, bunica tăia o găină, ne gătea supă și  friptură și, eventual, ne făcea gogoși sau clătite.  Cadouri nu primeam, în mod special.  De obicei se programa sau promitea ceva necesar pentru  școală, de exemplu  teniși, sau trening. Uniforma nouă sau caietele se programau pentru ziua de salariu sau pensie. Trăiam din bani puțini în copilărie.  Am păstrat mult timp un cesuleț de mână pe care mi l-a dăruit bunica cu o astfel de ocazie. Am plâns mult când l-am pierdut.  

Și am mai primit o păpușă după o intervenție chirurgicală  traumatizantă pentru mine, copil la 6 ani. Era singura păpușă pe care o aveam în casă și surorile  mă cam invidiau, mă rugau mereu să le dau păpușa. Am păstrat-o până  când ne-am făcut fiecare casa ei. Nu mai știu  la care dintre noi  rămas păpușa”, declară, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, Monica Davidescu.

ADVERTISEMENT

“La 20 aveam mult entuziasm, o mare inocență”

Anii au trecut și Monica Davidescu ne spune cum s-a schimbat, ca personalitate, în tot acest timp. De asemenea aflăm și ce-și dorește cel mai mult cunoscuta și talentata actriță.

“La 20 aveam  doar vise, acum am certitudini și vise împlinite prin multă muncă. La 20 aveam mult entuziasm pe care l-am  păstrat chiar dacă uneori au fost timpuri mai dificile și  credeam că îl pierd. Aveam o mare inocență, acum simt că am câștigat multă experiență și că sunt stăpână pe sentimentele mele, pe deciziile mele, pe învățăturile primite în viață până acum. Continui să învăț în fiecare zi de la tot ce mă înconjoară.

Cel mai mulți mi doresc să am sănătate. Văd mulți oameni suferinzi în jurul meu și mă gândesc că, fără sănătate, nu poți realiza nimic.  Îmi doresc să fim cu toții sănătoși că doar așa putem să facem față tuturor  altor probleme” declară Monica Davidescu.

“Îmi programez o mică vacanță”

De ziua ei, Monica Davidescu ne spune că doar primele 3 aniversări din viața ei le-a petrecut alături de mamă, pentru că a pierdut-o când era foarte mică. Mărturisește că cel mai mult îi place să fie alături de familie și aflăm cum sărbătorește azi.

“De obicei îmi programez o mică vacanță.  De data aceasta  suntem la munte, la aer curat, doar noi trei și cei doi cățeluși (pisicul a rămas acasă, are aproape 20 de ani, nu îi plac deplasările). Sigur voi sta  mult la telefon cu familia extinsă și cu prietenii. Cu toate că cel mai mult mi place marea, de data asta am ales muntele”, recunoaște Monica Davidescu.

“Mi-am câștigat primii bani cosând ii”

Frumoasa actriță mărturisește că cea mai mare realizare a ei, până la 51 de ani, este familia de acasă, cea de la Teatrul Național, dar și cea de la Compania de teatru Concordia. Astăzi ne spune un lucru neștiut până azi, ce face pentru a se relaxa.

“Cât despre cadouri, le-am spus clar că nu vreau nimic, doar să mergem într-un loc nou pe care nu l-am văzut, prin preajma locului unde ne-am cazat.  Dar sunt sigură că  nu se lasă. O să mă surprindă cu un parfum nou sau o carte bună.

Îmi place să mă relaxez făcând puzzle. Am făcut mai multe. Le-am făcut tablou și le-am dăruit.  Știu să cos bine, bunica m-a învățat și mi-am câștigat primii bani cosând ii, orice model și cu mulin, și cu mătase.

De asemenea, știu să tricotez și mi-am făcut în timp multe pulovere sau căciuli, șosete sau încălțări tricotate. Știu să gătesc orice, dar numai pentru familie și prieteni.  Nu înțeleg pescuitul. Îi rog pe cei care găsesc în asta o relaxare să mă ierte dacă îi ofensez”, declară Monica Davidescu, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

“Nu mi-ar mai fi teamă să îmi exprim sentimentele”

Poate puțină lume știe că, înainte de a fi actriță , Monica Davidescu a fost învățătoare, dansatoare și model. Din anul 1996 este căsătorită cu artistul Aurelian Temișan, împreună având o fată minunată. De ziua ei,  Monica Davidescu recunoaște ce greșeală, din trecut, nu ar mai repeta.

“Nu aș mai încerca să îi ajut pe oameni fără să îmi ceară să o fac. Unii au nevoie să învețe din propriile greșeli și am învățat că e bine să oferi ajutorul  doar când ți se cere, ca să  nu intervii în  traseul evoluției lor. Nu aș mai pune la suflet totul. Oamenilor, în general, oricum nu le pasă. Și nu mi-ar mai fi teamă să îmi exprim sentimentele” mărturisește Monica Davidescu.

ADVERTISEMENT