Sporturi

Monica Macovei demisionează din Grupul de Dialog Social: „Piedestalul s-a surpat între timp””

03.10.2019 | 10:56
Monica Macovei demisioneaza din Grupul de Dialog Social Piedestalul sa surpat intre timp
ADVERTISEMENT

Decizie surprinzătoare luată de un cunoscut om politic din țara noastră. Este vorba despre Monica Macovei, care și-a anunțat demisia din asociația Grupul de Dialog Social, pe motiv că aceasta nu ar mai respecta principiile asumate în momentul fondării sale.

Monica Macovei demisionează din GDS

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, fostul ministru al Justiției s-a declarat dezamăgit de noua abordare a Grupului, mărturisind că nu se mai regăsește în valorile pe care acesta le promovează. În opinia sa, soluția ar fi o reformare completă, întrucât în momentul de față asociația nu mai prezintă credibilitate.

ADVERTISEMENT

Nu mai există concordanţă între respectarea legii în interiorul asociaţiei şi poziţia publică a GDS. Or, respectarea legii înăuntrul asociaţiei a devenit pentru suficient de mulţi colegi, ca să conteze, un chiţibuş legal, o birocraţie sau o dispută internă, aşa încât statul de drept a rămas pe hârtie, în articole inteligente şi scrise cu talent şi bună credinţă. Un paradox, nu?! Dar nu putem fi public credibili la nesfârşit, dacă nu suntem credibili înăuntrul Grupului.

Nu mai împărtăşim unanim valorile morale şi principiile fondatoare ale Grupului, iar acest lucru poate fi schimbat numai prin reformarea Grupului, pentru că valorile morale nu cresc sau scad, le ai sau nu le ai. Grupul nu s-a reformat însă la Adunarea Generală din 20 septembrie 2019.   Nu putem lua decizii rapid şi vorbi „într-o voce”, când fundamentul moral comun al membrilor nu mai există. Şi atunci cum putem, pe o singură voce, să facem acţiuni comune şi să reacţionăm public la derapajele puterii, încălcarea independenţei justiţiei şi a statului de drept?”, a transmis Monica Macovei.

ADVERTISEMENT
Monica Macovei susține că nu se mai regăsește în valorile promovate de organizație. Sursa foto: youtube
Monica Macovei susține că nu se mai regăsește în valorile promovate de organizație. Sursa foto: youtube

Cum motivează Monica Macovei decizia de a demisiona din GDS

Totodată, fostul ministru al Justiției susține că a primit cu mare încântare invitația de a se alătura Grupului de Dialog Social, asociație pe care o compară cu un piedestal. Timpul a făcut, însă, ca piedestalul să aibă de suferit, motiv pentru care Monica Macovei s-a văzut nevoită să ia această decizie radicală.

Am fost invitată să mă alătur GDS acum mulţi ani şi cu fericire şi smerenie am păşit pe acest piedestal, căci asta era atunci GDS. Piedestalul s-a surpat între timp, iar acum el nu mai există. De aceea demisionez”, a mai scris Monica Macovei pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT