News

Monica Pop, reacție virulentă în cazul azilelor groazei: “Nu o să fiți de acord cu ce spun acum”

Monica Pop, reacție dură în urma descoperirilor făcute de autorități în centrele din România. Ce spune medicul oftalmolog.
13.07.2023 | 07:02
Monica Pop reactie virulenta in cazul azilelor groazei Nu o sa fiti de acord cu ce spun acum
Monica Pop, reacție virulentă în cazul căminelor de bătrâni. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Monica Pop, reacție virulentă în cazul azilelor groazei. Descoperirile făcute în căminele de bătrâni din România șochează, din ce în ce mai tare, pe zi ce trece. Mai multe persoane publice, politicieni și oameni care lucrează în instituții importante, au avut reacții cu privire la acest subiect, în ultima săptămână.

Monica Pop, reacție virulentă după descoperirile din centrele groazei

Printre acestea se află și medicul oftalmolog Monica Pop. Aceasta a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, despre controalele efectuate de autorități, în ultimele zile, în centrele din România.

ADVERTISEMENT

Medicul spune că situația i se pare incredibilă, de parcă ar fi scenariul unui film de ficțiune. “Vă rog să mă credeți că de câteva zile pur și simplu mi se pare că trăim într-un film de ficțiune. N-am putut să cred că se poate întâmpla așa ceva și la asemenea scară. Sunt oameni corupți, sunt oameni așa cum sunt, dar văd că e un lucru de scară națională.”, a declarat Monica Pop.

Medicul oftalmolog a avut o reacție virulentă, susținând că în astfel de cazuri ar trebui reintrodusă pedeapsa cu moartea. Monica Pop consideră că persoanele care au cunoscut situația și au permis ororile vor recidiva.

ADVERTISEMENT

„Nu o să fiți de acord cu ce spun acum. Da, nu trebuia abolită pedeapsa cu moartea. Și dacă un stat ca Statele Unite are pedeapsa cu moartea, trebuia să avem și noi, pentru că oamenii ăștia vor recidiva. Să știți, eu m-am așteptat”, a adăugat aceasta.

„Cum a putut un medic să accepte aşa ceva? E absolut incredibil”

De asemenea, Monica Pop crede că aceste centre ar trebui desființate și propune să fie construite unități medicale pentru vârstnici. Totodată, a criticat dur medicii care cunoșteau ororile și au acceptat așa ceva.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, eu aș desființa absolut toate aceste aziluri. Ar trebui făcute niște spitale în care să fie ținuți. Fac apel la medici, sunt medici acolo, cum a putut un medic să accepte aşa ceva? E absolut incredibil”, a completat Monica Pop, potrivit sursei citate.

Vă reamintim că după perchezițiile efectuate de oamenii legii în căminele din Voluntari, Ilfov, și ororile care au fost descoperite, premierul Marcel Ciolacu a cerut să fie făcute verificări în toate centrele de vârstnici și pentru persoane cu dizabilități. În trei zile, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a efectuat controale în 998 azile din toată țara.

ADVERTISEMENT

„Toate centrele pentru copii, persoane vârstnice sau cu dizabilități, De stat sau private, vor fi controlate și reanalizate toate autorizațiile.”, a transmis șeful Executivului, Marcel Ciolacu, acum câteva zile.

ADVERTISEMENT