Monica Pop, un alt avertisment! „Când porţi masca de protecție inspiri dioxidul de carbon pe care îl expiri”

Alexandru Năstase   
în HotNews
23/05/2020, 18:16
Monica Pop, un alt avertisment! „Când porţi masca de protecție inspiri dioxidul de carbon pe care îl expiri” GALERIE FOTO
Monica Pop este nemulțumită de deciziile luate de autorități. Sursa foto - facebook

Medicul Monica Pop a lansat un alt avertisment după ce purtatul măştii a devenit obligatoriu, prin Ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Monica Pop, un alt avertisment!

Conform doctorului, această restricție, timp de mai multe ore pe zi, poate fi dificilă pentru cei cu diverse probleme de sănătate, cum este cazul celor cu deviaţie de sept.

„Având în vedere că ai masca pe faţă, şi omul expiră dioxid de carbon, respiri în ea îl tragi înapoi. La unele persoane care au anumite probleme, cum ar fi deviaţie de sept, sau o stare deosebită, nu va fi chiar atât de uşor”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop.

„Când porţi masca de protecție inspiri dioxidul de carbon pe care îl expiri”

De altfel, sugestia medicilor este ca oamenii să facă pauză de la purtarea măștii cât de des se poate. „Trebuie pe cât se poate să faci pauză de la purtarea ei. Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă”, a mai spus Monica Pop.

Medicul oftalmolog  s-a arătat deranjat și de măsura care prevede măsurarea temperaturii corporale la intrarea în magazine și instituții.

Monica Pop spune că este vorba de o măsură anormală și jignitoare, care nu trebuie făcută fără acordul pacientului. „În mod normal, nu ai voie să faci niciun fel de act, de niciun fel, unui om care nu dorește. Este total împotriva oricărei legislații din lume.

Se poate doar dacă este vorba despre o boală psihică agresivă. Consider că această idee arată neîncredere în oameni. Fiecare poate să-și ia temperatura acasă. Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura”, a afirmat dr Monica Pop

Medicul oftalmolog a precizat că o astfel de măsură controversată nu a fost luată nici măcar pe perioada stării de urgență.

„Trebuia foarte bine gândit, nu trebuia să fie jignită populația, nu mi se pare normal. Luarea temperaturii este o investigație medicală, nu poate fi făcută fără asentimentul omului”, a mai spus doctorul.

Culmea, Monica Pop a explicat că valoarea de 37.3 grade Celsius propusă de autorități poate fi atinsă în perioade fiziologice normale, mai ales vara.

De asemenea, ea a explicat că „fetele în perioada menstruală și femeile la ovulație” pot atinge această temperatură, fără a avea coronavirus.

Închide ×