Life

Monica Tatoiu, atac frontal după subiectele de la BAC 2023. ”Slavici, Rebreanu, Creangă, niște idioți”

Monica Tatoiu atac dur la adresa marilor scriitori, Slavici, Rebreanu și Creangă, după subiectele de la BAC 2023, la Limba Română.
28.06.2023 | 20:39
Monica Tatoiu atac frontal dupa subiectele de la BAC 2023 Slavici Rebreanu Creanga niste idioti
Ce a spus Monica Tatoiu despre marii scriitori români. Sursa foto: emisiunea online ”Detectorul de minciuni”
ADVERTISEMENT

Monica Tatoiu i-a numit ”idioți” pe marii scriitori români Ioan Slavici, Liviu Rebreanu și Ion Creangă, după ce a văzut subiectele de la bacalaureatul din acest an, la Limba Română. Asta în condițiile în care, în trecut, ea a luat 10 la aceeași probă și a fost cadru didactic ( a predat matematică, n.r).

Monica Tatoiu, despre Slavici, Rebreanu și Creangă: ”Niște idioți”. Din ce motiv i-a numit astfel

Monica Tatoiu i-a mai catalogat și ”porcării” pe cei trei scriitori, deoarece ar avea un limbaj arhaic având în vedere generația actuală. De pe vremea când era pe băncile școlii, ea a evitat să citească Liviu Rebreanu. ”Nu-l suport”, spune fosta profesoară, care și-a exprimat în schimb admirația pentru prozatorul Gib Mihăescu.

ADVERTISEMENT

”Pe mine m-au enervat subiectele de la Limba română. Să-mi dea mie la BAC să analizez cât sunt de mulțumiți profesorii mei de la școală… Cu Liviu Rebreanu, eu când aud… Eu nu l-am citit pe Liviu Rebreanu și am luat 10 la BAC.

Nu pot să-l suport. Mie îmi place Gib Mihăescu și d-astea, dar nu porcăriile astea, Slavici, Rebreanu, Creangă. Niște idioți. Și formulele, limbajul e arhaic pentru generația lor. E ca și cum aș studia greaca veche”, a explicat Monica Tatoiu pentru Cancan.ro

ADVERTISEMENT

De asemenea, Monica Tatoiu este de părere că elevilor de clasa a XII-a li s-ar cere să mintă prin examenul maturității. Totodată, a făcut referire și la incidentul de la Gheorghe Șincai, unde profesorii supraveghetori au anulat lucrările a zeci de elevi după o oră.

Monica Tatoiu i-a atacat și pe profesorii supraveghetori de la Colegiul Național Gheorghe Șincai

Motivul anulării invocat de cadrele didactice a fost acela că s-a scris mai jos decât trebuia un cuvânt, nefiind ca pe modelul de Bac. Mai exact, cuvântul ”de” al sintagmei ”Examenul de bacaluareat”. Elevilor nu li s-a mai prelungit ora de lucru. Monica Tatoiu i-a catalogat ”idioți” pe profesorii supraveghetori.

ADVERTISEMENT

”Cum să-l pui tu pe copil să evalueze relația lui cu școala și s-o spună adevărat? Îi ceri să mintă? Pentru că dacă spune adevărul și nu e capabil să argumenteze ca un adult să-i bage pe profesorii ăia în mama lor că nu și-au făcut treaba…

Nu poate să spună adevărul, așa că trebuie să mintă. Ăsta e examenul maturității? Să minți ca să treci clasa? Este inadmisibil așa ceva. Le-au anulat lucrările de la Gheorghe Șincai niște idioți de profesori care-i supravegheau”, a mai spus Monica Tatoiu.

ADVERTISEMENT

Pe data de 3 iulie se vor afișa rezultatele de la BAC. Candidații nemulțumiți de notă pot depune contestații, până în ora 12:00. Între 4 și 6 iulie se vor corecta iar lucrările elevilor, iar pe 7 iulie se vor afișa rezultatele finale, când nu mai poate fi depusă altă contestație.

ADVERTISEMENT