News

De ce nu și-a părăsit țara Volodimir Zelenski. Cine l-a convins să rămână în Ucraina, în plin război cu Rusia

Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu și-a părăsit țara, în plin război cu Rusia. Președintele Ucrainei a dezvăluit ce l-a determinat să nu se dea bătut și să rămână alături de poporul său.
10.03.2022 | 06:41
De ce nu sia parasit tara Volodimir Zelenski Cine la convins sa ramana in Ucraina in plin razboi cu Rusia
ADVERTISEMENT

Mulți îl consideră drept ”erou” pe Volodimir Zelenski, în aceste zile, deoarece a ales să nu părăsească Ucraina, odată ce a fost invadată de Rusia. Chiar dacă SUA i-au propus să-l evacueze, Volodimir Zelenski a refuzat, din dorința de a-i fi alături poporului său, spune el.

Cum a reacționat familia lui Zelenski la decizia acestuia de a nu părăsi Ucraina

Volodimir Zelenski a discutat și cu familia lui despre hotărârea de a rămâne în Ucraina, în aceste vremuri grele. Copiii și soția nu i s-ar fi împotrivit.

ADVERTISEMENT

”Ei [familia-n.r] sunt mândri de mine. Sunt mândri că suntem ucraineni. Ei înțeleg că aș fi putut deja scăpa sau să fiu undeva în siguranță. Dar mă înțeleg și susțin decizia mea.

Pentru că aceasta este o decizie pentru țara noastră. Ei vor ca Kievul nostru să fie puternic”, a explicat Volodimir Zelenski, în cadrului unui interviu pentru publicația internațională Bild.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski: ”Nu ne vom da bătuţi, nu ne vom vinde pământul”

De asemenea, președintele Ucrainei a ținut să puncteze, din nou, că țara sa nu se va da bătută în fața armatei ruse. ”Nu ne vom vinde pământul!”, a subliniat Zelenski, exprimându-și îngrijorarea față de familiile care și-au pierdut copiii.

”Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla s-a întâmplat deja. Avem un război, Rusia împotriva Ucrainei. Au murit deja atât de mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Țara este distrusă. Ce se poate întâmpla și mai rău cu oamenii care și-au pierdut copiii. Dar credem în viitor. Nu ne vom da bătuţi, nu ne vom vinde pământul”, a mai precizat Volodimir Zelenski.

Rusia și Ucraina se luptă, deja, de două săptămâni. Joi, 10 martie 2022, se află în a 15-a zi de conflict. Sunt așteptate noi negocieri între delegații ale ambelor țări și multă lume speră să se ajungă la un consens, care să aducă pacea.

ADVERTISEMENT

S-a observat o schimbare în comportamentul lui Volodimir Zelenski. Acesta pare a bate în retragere de la dorința de a adera la NATO și UE. Totodată, pare a înțelege și decizia regiunilor separatiste, Donețk și Lugansk, de a fi independente.

ADVERTISEMENT