Sport

Motivul halucinant pe care îl invocă fanii Rapidului pentru injuriile adresate Cristinei Neagu: „Ea a început!”. Reacția FRH

Fanii Rapidului au înjurat-o pe Cristina Neagu pe tot parcursul meciului cu CSM, din optimile Cupei, iar șeful galeriei dă vina pe jucătoare pentru comportamentul ultrașilor.
21.02.2023 | 19:10
Motivul halucinant pe care il invoca fanii Rapidului pentru injuriile adresate Cristinei Neagu Ea a inceput Reactia FRH
Liviu Ungurean, alias ”Bocciu” - liderul galeriei Rapidului - nu s-a dezis de momentele în care Cristina Neagu a fost înjurată de fanii giuleştenii. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

CSM București și Rapid, cele mai bune echipe de club din handbalul nostru feminin, și-au disputat luni calificarea în sferturile Cupei României. Pe tot parcursul meciului câștigat cu 31-24 de liderul actualei ediții de campionat, Cristina Neagu, căpitanul echipei și al naționalei, a fost înjurată de fanii giuleșteni.

Liviu Ungurean o ”scoate vinovată” pe Cristina Neagu pentru comportamentul galeriei Rapidului

Galeria Rapidului și-a început recitalul de injurii la adresa lui Neagu încă din startul meciului. Chiar dacă era o perioadă dominată de formația lor favorită, care a condus în minutul 22 cu un avans de șase goluri (13-7).

ADVERTISEMENT

Iar lucrurile au rămas în aceleași coordonate până la final. Și chiar după acesta, atunci când Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în patru rânduri, a fost invitată pentru declarații.

O atitudine asumată, avea să o demonstreze declarația liderului galeriei din Giulești, Liviu Ungurean, pentru Orange Sport. Acesta a pus comportamentul fanilor rapidiști pe seama declarațiilor făcute de Neagu, la finele stagiunii trecute.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea CSM-ului a acuzat la acel moment formația din Zalău că nu și-a apărat corect șansele contra Rapidului. Dar și arbitrajul din partida câștigată, pe final, contra formației antrenate de Gheorghe Tadici.

„De unde până unde este Cristina Neagu un bun naţional? Nu înţeleg această idee. A făcut ceva special la echipa naţională?

ADVERTISEMENT

A câştigat vreun titlu cu naţionala României şi nu ştiu eu? Tot ce a făcut a făcut pentru ea. Toate trofeele pe care le-a luat le-a luat pentru ea.

Da, este o foarte mare jucătoare, nu contest lucrul ăsta. Dar niciodată galeriei Rapidului nu i se va pune pumnul în gură să scandeze ceea ce simte.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a început! Dacă seamănă furtună, va avea furtună. Ea este jucătoare unui club, fiind plătită din banii mei, de bucureștean. Aceste momente s-ar putea încheia atunci când cei de la CSM vor renunța la tertipurile lor comuniste față de clubul Rapid şi nu numai.

Nu uitaţi ce a declarat Cristina Neagu despre echipa de handbal Rapid, că este o echipă care fură, că e ajutată de arbitri. Iar noi nu acceptăm acest lucru”, a spus Liviu Ungurean.

Federația, reacție prin intermediul unui comunicat

Și Federația Română de Handbal a reacționat după scandările fanilor giuleșteni la meciul disputat luni în Sala Polivalentă. A făcut-o printr-un comunicat semnat de Constantin Din, președintele forului de specialitate.

”Federaţia Română de Handbal susţine încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, aşa cum se anunţă la începutul fiecărui meci. Persoanele care înţeleg sportivitatea şi rivalitatea în termeni de respect şi civilizaţie promovează pentru generaţiile viitoare o educaţie sănătoasă şi cu efecte sociale benefice.

Comportamentele jignitoare, agresive şi antisociale vor fi sancţionate ferm, conform legilor şi regulamentelor aplicabile.

Indiferent de echipa cu care se asociază persoanele care insultă, ameninţă, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play în orice formă de manifestare, acestea vor avea interdicţie în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor persoane asociate lor.

Excesele care depăşesc limitele de decibeli şi poluarea fonică prin orice mijloace se interzic cu desăvârşire, incluzând vuvuzelele, zgomotele puternice produse de tobe şi alte instrumente utilizate pentru a crea o atmosferă toxică.

Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc şi condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător şi agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT