News

Motivul incredibil pentru care a fost amendată o femeie la Baia Mare. ”Nu cerșesc mila nimănui”

O femeie din Baia Mare a fost amendată de Poliția Locală după ce un vecin s-a plâns că aceasta bloca holul etajului cu...flori de apartament.
19.02.2024 | 12:45
Motivul incredibil pentru care a fost amendata o femeie la Baia Mare Nu cersesc mila nimanui
Motivul incredibil pentru care a fost amendată o femeie la Baia Mare. ”Nu cerșesc mila nimănui”
ADVERTISEMENT

Poliția Locală a acționat în litera legii, însă unii vecini ar spune că au dat dovadă de exces de zel. Cert e că femeia și-a mutat florile pe hol, pe timp de iarnă, ca acestea să nu ”înghețe”. Un vecin nemulțumit a fost îndeajuns ca să cheme polițiștii, care inițial au somat-o pe femeie și i-au transmis să elibereze acel hol.

Motivul incredibil pentru care a fost amendată o femeie la Baia Mare

”În perioadele calde ale anului florile erau afară, pe marginea trotuarului. Iarna le-am pus pe hol dar nu crede că încurca accesul nimănui în clădire. Nimeni nu a avut nimic cu el. O singură persoană. Un vecin care a și făcut reclamație. Polițiștii locali au venit, mi-au lăsat somație iar apoi au revenit și pentru că nu m-am conformat m-au sancționat. Eu nu o să contest această amendă. Îmi este greu cu doi oameni cu probleme.

ADVERTISEMENT

Fiul meu a scăpat dintr-un accident rutier grav în 2017 iar soțul meu a rămas fără picior anul trecut. Amândoi cu probleme. O să mă descurc eu cumva. Nu o să îmi cumpăr pâine și o să plătesc amenda. Cumva o să fac. Nu cerșesc mila nimănui. Dar le voi trimite un memoriu să vadă cine este vecinul reclamagiu.

Măcar atât, să știe și ei. Acum florile le-am donat la colegii de la serviciu, cele mai multe. Să aibă noroc la ele. Eu le-am crescut cu dragoste. Aveam și mandarin, lămâi, avocado, tot felul de flori” a declarat femeia, conform Vasile Dale.ro. Potrivit legii, ”blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum şi efectuarea unor modificări la acestea, prin care se înrăutăţeşte situaţia iniţială, sunt interzise”.

ADVERTISEMENT

Bărbat amendat pentru că a reparat băncile din sat

Situațiile bizare cu oameni amendați aparent pentru un motiv absurd sunt rare, însă nu inexistente. Drept dovadă cazul bărbatului care acum o săptămână s-a gândit că ar fi o idee bună să repare niște bănci rupte în centrul satului. Pentru că nu avea aprobare, gospodarul a fost avertizat de polițiștii locali și spune că ”regretă gestul”.

Totul se întâmpla în Caraș-Severin, în satul Moldovița. Ion Carpian a povestit pe Facebook ce a pățit. Conform procesului verbal, care face referire la HCL 108/2023, bărbatul nu avea dreptul să repare acele bănci fără ”aprobarea serviciilor de specialitate din Primăria Orașului-Moldova Nouă”.

ADVERTISEMENT

După o postare de acum patru zile a domnului Grecu de la Moldovița am fost în centrul satului și am reparat băncile și mesele de acolo din proprie inițiativă fără sa cer voie celor de la primărie. Ce să vezi, surpriză! Mă caută Poliția Locală pentru a mă felicita cu o amendă. Vă las dovada aici”, a explicat Ion Carpian. Conform Adevărul, în procesul verbal bărbatul și-a recunoscut fapta și a transmis că o regretă.

Internauții au avut opinii diferite în acest caz, unii dintre ei fiind de părere că bărbatul a meritat să fie amendat, pentru că nu avea dreptul să facă reparații de capul său pe domeniul public. ”Nu e amendă, e doar avertisment.. .așa că nu mai fura curent aiurea… și normal că trebuia să ceri aprobare, doar e domeniu public…. Felicitări Poliției Locale”, a scris un internaut.

ADVERTISEMENT

”Ce cauți tu la Moldovița? Ce treabă ai tu să repari bănci și băncuțe? Bine că nu ai reparat drumul că ajungeai la pușcărie”, a transmis un alt bărbat, care consideră că Poliția Locală a procedat corect în acest caz.

ADVERTISEMENT