Life

Indicatorul rutier care le dă bătăi de cap șoferilor. Te poți alege cu mașina ridicată, dar și cu o amendă usturătoare dacă nu îl respecți

Indicatorul rutier care le dă bătăi de cap șoferilor. Nu este întâlnit des, dar dacă nu îl repsecți poți să rămâi fără mașină.
26.10.2023 | 17:45
Indicatorul rutier care le da batai de cap soferilor Te poti alege cu masina ridicata dar si cu o amenda usturatoare daca nu il respecti
Indicatorul rutier care le dă mari bătăi de cap șoferilor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un indicator rutier care nu este întâlnit foarte des îi pune în dificultate pe șoferii din România. Dacă nu îl respecți, riști să-ți fie ridicată mașina, dar și să plătești o amendă usturătoare.

Un indicator rutier pe care puțini îl cunosc îi poate pune în dificultate pe șoferii români

Cu toate că este posibil să-ți iasă destul de rar în cale, este foarte important să cunoști acest semn rutier. Altfel, te poți alege atât cu mașina ridicată, dar și cu o amendă din partea autorităților.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță cei care și-au obținut permisul de conducere înainte de 1990 cunosc restricțiile ce fac referire la terminii „par” și „impar”. Mai exact, în cea de-a șaptea a zi a săptămânii, doar anumite mașini aveau permisiunea de a circula pe străzile din țară.

Astfel că, dacă de exemplu în prima duminică puteau circula doar cele cu număr par, în următoarea aveau voie să conducă șoferii care aveau la autoturism numere impare.

ADVERTISEMENT

Prevederea a fost eliminată după 1990, însă au mai rămas încă anumite restricții care țin de „par” și „impar”, care se găsesc și pe acest indicator rutier care le poate da dureri de cap românilor.

Unde se regăsește acest semn

Este vorba despre un indicator albastru, cu una sau două linii perpendiculare pe mijloc, tăiat de o linie oblică de culoare roșie. Astfel că, dacă acesta are o singură linie verticală, atunci pe sectorul pe care se regăsește este interzisă staționarea în zilele impare.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă sunt două linii paralele, șoferii nu au voie să staționezse pe drumul respectiv în zilele pare. Indicatorul rutier este valabil din punctul în care este montat până la cel mai apropiat colț al intersecției.

indicator auto par impar staționare interzisă albastru dungi
Indicatorul rutier care îi poate lăsa pe șoferi fără mașină.
Sursa foto: scoalarutiera.ro

În plus, este posibil ca semnul de circulație să fie însoțit și de o plăcuță pe care este specificat intervalul orar în care este valabilă semnificația acestuia. Cei care nu țin cont de regulă, pot primi o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, notează promotor.ro. 

ADVERTISEMENT

Totodată, autoritățile pot aplica și 3 puncte de penalizare. În același timp, daca mașina blochează trecerea altor autovehicule, a pietonilor sau desfășurarea unor evenimente – târguri, expoziții stradale, atunci Poliția Locală poate ridica autoturismul.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink