Sport

Motivul pentru care Didier Deschamps nu va fi prezent la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024

Didier Deschamps a dezvăluit motivul pentru care nu va fi prezent la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024. Selecționerul Franței a anunțat decizia pe 1 decembrie.
02.12.2023 | 12:24
Motivul pentru care Didier Deschamps nu va fi prezent la tragerea la sorti pentru grupele EURO 2024
Didier Deschamps a dezvăluit motivul pentru care nu va fi prezent la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024. Selecționerul Franței a anunțat decizia pe 1 decembrie. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Didier Deschamps nu va fi prezent la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024. Selecționerul Franței a anunțat decizia vineri, 1 decembrie, cu o zi mai devreme de evenimentul care va avea loc la Hamburg. Motivul pentru care tehnicianul va rata tragerea la sorți ține de o operație pe care a făcut-o în urmă cu câteva zile.

Motivul pentru care Didier Deschamps nu va fi prezent la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024

Joi, 30 noiembrie, selecționerul Franței s-a operat la spate în urma unei dureri destul de grave. Astfel, Didier Deschamps nu va fi prezent la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024 și va sta acasă pentru a se recupera.

ADVERTISEMENT

“Nu cu bucurie am renunţat să merg la tragerea la sorţi. O tragere la sorţi este întotdeauna un moment plăcut, în timpul căruia îmi face mare plăcere să vorbesc cu omologii mei.

Dar a fost mai înţelept să-mi iau câteva zile libere. Bineînţeles, voi urmări foarte atent tragerea la sorţi la televizor. Este un moment important pentru toate echipele calificate.

ADVERTISEMENT

Odată cunoscută grupa noastră, vom putea să ne confirmăm alegerea taberei de bază şi vom putea începe să studiem în detaliu jocul viitorilor noştri adversari, chiar dacă, în general, îi cunoaştem bine pe toţi”, a spus Didier Deschamps pentru Federația Franceză de Fotbal, FFF.

Edi Iordănescu a plecat la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024

România a revenit la un turneu final după o pauză de opt ani. Naționala lui Edi Iordănescu a câștigat grupa de preliminarii și a fost repartizată în urna a doua a tragerii la sorți. Selecționerul României s-a arătat optimist la aeroport.

ADVERTISEMENT

„E o bucurie că vom fi acolo. Să fie cum o vrea Dumnezeu, suntem pregătiți pentru orice. Doamne ajută!”, a declarat Edi Iordănescu pe aeroportul „Henri Coandă”, din Otopeni.

Mihai Stoichță înainte marele eveniment de la Hamburg

De cealaltă parte, Mihai Stoichiță preferă o grupă din care să facă parte și Germania, gazda competiției. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal are încredere că România poate ajunge în fazele eliminatorii ale turneului final.

ADVERTISEMENT

„Nu mai visez nicio grupă. Orice ar fi bine, numai să ne calificăm. Dacă îmi fac prea multe iluzii o să am deziluzii, vorba lui nea Imi (n.r. – Emeric Ienei). Stau să văd ce ne rezervă soarta. 

O grupă norocoasă ar însemna să fie alcătuită din echipe de valoare apropiată cu noi. Noi suntem oameni care visează și care au încredere în viitor, așa că de ce nu aș avea încredere că am putea ieși din grupe? 

Am mai spus că o să jucăm semifinală de Campionat European de Tineret (n.r. – în 2019) și așa a fost. Asta a fost prin februarie. Acum sunt mai așezat. Cred că viitorul a fost construit acum 4 sau 5 ani. 

Dumnezeu ne-a răsplătit munca. Toți copiii ăia care au fost păstoriți de cluburi și de Federație la loturile naționale, dar și de academii, au ajuns bărbați adevărați. Mi-aș dori să jucăm meciul inaugural cu Germania”, a declarat Mihai Stoichiță.

Cum arată acum urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor Euro 2024

Urna 1: Germania, Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia

Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria

Urna 3: Scoţia, Slovacia, Olanda, Cehia, Croaţia, Slovenia

Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câștigătoare play-off A (Polonia), Câștigătoare play-off B (Ucraina), Câștigătoare play-off C (Grecia)

ADVERTISEMENT