Sport

Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță au plecat la tragerea la sorți de la Hamburg: „Putem ieși din grupe!”

Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță au plecat la Hamburg pentru tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Cei doi au fost extrem de optimiști.
01.12.2023 | 12:46
Edi Iordanescu si Mihai Stoichita au plecat la tragerea la sorti de la Hamburg Putem iesi din grupe
Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță au plecare spre Hamburg pentru tragerea la sorți a grupelor EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță au plecat de Ziua Națională a României la Hamburg, Germania, pentru tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. Naționala României își va afla adversarele de la turneul final de anul viitor. Tragerea la sorți are loc sâmbătă, 2 decembrie și poate fi urmărită la TV în România de la ora 19:00.

Edi Iordănescu și Mihai Stoichiță au plecat la tragerea la sorți de la Hamburg: „Putem ieși din grupe!”

România a revenit la un turne final după o pauză de opt ani. Naționala lui Edi Iordănescu a câștigat grupa de preliminarii și a fost repartizată în urna a doua a tragerii la sorți. Selecționerul României s-a arătat optimist la aeroport.

ADVERTISEMENT

„E o bucurie că vom fi acolo. Să fie cum o vrea Dumnezeu, suntem pregătiți pentru orice. Doamne ajută!”, a declarat Edi Iordănescu pe aeroportul „Henri Coandă”, din Otopeni.

De cealaltă parte, Mihai Stoichiță preferă o grupă din care să facă parte și Germania, gazda competiției. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal are încredere că România poate ajunge în fazele eliminatorii ale turneului final.

ADVERTISEMENT

„Noi suntem oameni care visează. De ce nu aș avea încredere că am putea ieși din grupe?”

„Nu mai visez nicio grupă. Orice ar fi bine, numai să ne calificăm. Dacă îmi fac prea multe iluzii o să am deziluzii, vorba lui nea Imi (n.r. – Emeric Ienei). Stau să văd ce ne rezervă soarta. 

O grupă norocoasă ar însemna să fie alcătuită din echipe de valoare apropiată cu noi. Noi suntem oameni care visează și care au încredere în viitor, așa că de ce nu aș avea încredere că am putea ieși din grupe? 

ADVERTISEMENT

Am mai spus că o să jucăm semifinală de Campionat European de Tineret (n.r. – în 2019) și așa a fost. Asta a fost prin februarie. Acum sunt mai așezat. Cred că viitorul a fost construit acum 4 sau 5 ani. 

Dumnezeu ne-a răsplătit munca. Toți copiii ăia care au fost păstoriți de cluburi și de Federație la loturile naționale, dar și de academii, au ajuns bărbați adevărați. Mi-aș dori să jucăm meciul inaugural cu Germania”, a declarat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

România, două amicale înainte de Euro 2024

România va juca două meciuri de pregătire în luna martie 2024. Edi Iordănescu își va alege adversarii în preajma cărora naționala României va da ultimele teste înainte de turneul final. Mihai Stoichiță nu o vrea pe Serbia în grupe la Euro 2024.

„În luna martie vor fi două amicale. E treaba lui Edi să-și aleagă adversarii. E strategia pe care trebuie să o construiască pentru vară.

Orice zi liberă în plus e una câștigată (n.r. – se referă la faptul că Superliga se va încheia mai devreme cu o săptămână). Poți să le dai jucătorilor o perioadă de vacanță și după urmează startul pregătirilor. Edi și secunzii o să rămână în Germania și o să vadă ce cantonament aleg. 

Echipe accesibile nu sunt. Am văzut declarația lui Dzajic (n.r. – Dragan, președintele Federației Sârbe de Fotbal), care a spus că nu vrea să cadă cu România. Din curtoazie spun și eu că nu vreau să cădem cu Serbia”, a mai spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT