Sport

Motivul pentru care fanii lui Feyenoord ţin cu Manchester City în finala Champions League 2023! Ce se întâmplă cu olandezii dacă Inter câştigă trofeul

Fanii lui Feyenoord aşteaptă cu sufletul la gură finala Champions League 2023. Din ce motiv olandezii sunt fanii lui Manchester City în duelul cu Inter.
10.06.2023 | 19:14
Motivul pentru care fanii lui Feyenoord tin cu Manchester City in finala Champions League 2023 Ce se intampla cu olandezii daca Inter castiga trofeul
Feyenoord poate ieşi în câştig după Manchester City - Inter, finala Champions League 2023
ADVERTISEMENT

Pe lângă trofeu şi partea financiară, finala Champions League 2023 mai are o miză. Câştigătoarea meciului se va afla în urna capilor de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor din sezonul 2023-2024, iar Manchester City şi-a asigurat deja acest statut.

De ce Feyenoord este atentă la Manchester City – Inter, finala Champions League 2023

Din moment ce Manchester City este deja cap de serie în faza grupelor Ligii Campionilor 2023-2024, după ce a câştigat titlul în Premier League, un eventual succes al “cetăţenilor” în finala cu Inter ar fi în folosul lui Feyenoord. Campioana Olandei poate ajunge în urna 1 dacă trupa lui Pep Guardiola va câştiga trofeul Champions League, astfel că va evita câţiva adversari de temut în faza grupelor din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Dacă Inter va produce marea surpriză şi va câştiga trofeul Champions League, echipa italiană va urca în urna capilor de serie, în timp ce Feyenoord va ajunge în urna a 3-a. În cazul unui eşec la Istanbul, “nerazzurrii” ar ajunge în urna a 2-a şi ar putea s-o reîntâlnească pe Manchester City în grupele Ligii Campionilor 2023-2024.

Nu doar Feyenoord îşi face calcule în funcţie de finala Champions League 2023. Şahtior Doneţk ar putea să urce în urna a 2-a dacă Inter va câştiga mult râvnitul trofeu. Un lucru este cert, după meciul de la Istanbul va fi cunoscută componenţa primelor două urne din grupele Ligii Campionilor pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Cum arată acum urnele pentru grupele Ligii Campionilor 2023-2024

În urna 1, cea a capilor de serie, se regăsesc şapte formaţii în acest moment. Vorbim de campioanele celor mai bune şase campionate din Europa, conform clasamentului coeficienţilor UEFA, la care se adaugă Sevilla, câştigătoarea Europa League 2023. În funcţie de rezultatul finalei de la Istanbul, în urna 1 ar urma să mai apară Inter sau Feyenoord.

  • URNA 1: Sevilla, Manchester City, Barcelona, Napoli, Bayern Munchen, PSG, Benfica

În următoarele trei urne intră echipele în funcţie de coeficientul UEFA, iar în cea de-a doua ştim deja numele a şapte dintre cele opt echipe. Aici, în funcţie de rezultatul finalei Champions League 2023, ar urma să mai ajungă Inter sau Şahtior Doneţk.

ADVERTISEMENT
  • URNA 2: Real Madrid, Manchester United, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, RB Leipzig, FC Porto, Arsenal

Pentru urna a 3-a se cunosc în acest moment numele a patru dintre cele opt echipe, în timp ce de prezenţa în urna a 4-a sunt sigure două formaţii. Real Sociedad, Celtic şi Newcastle, la care se adaugă cele şase echipe care vor veni din preliminarii, vor fi în urna a 3-a sau în urna a 4-a.

ADVERTISEMENT
  • URNA 3: RB Salzburg, AC Milan, Lazio, Steaua Roşie Belgrad
  • URNA 4: Union Berlin, Lens

Farul Constanţa va juca în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor

Campioană a României, Farul Constanţa va începe aventura în Champions League încă din turul 1 preliminar. Echipa lui Gică Hagi va prelua coeficientul UEFA al României şi nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi care va avea loc pe 20 iunie.

Pe lista celor 15 posibili adversari se regăsesc nume precum Ferencvaros (Ungaria), Qarabag (Azerbaidjan), Slovan Bratislava (Slovacia), Ludogorets Razgrad (Bulgaria) sau Maccabi Haifa (Israel). Dacă va fi eliminată în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, Farul va ajunge în turul 2 din Conference League, unde va evolua pe ruta campioanelor.

ADVERTISEMENT