Life

Motivul pentru care Florin Piersic a părăsit scena teatrului mai bine de 6 luni

08.09.2020 | 07:43
Motivul pentru care Florin Piersic a parasit scena teatrului mai bine de 6 luni
ADVERTISEMENT

Florin Piersic a revenit pe scena teatrului după mai bine de șase luni. Marele actor este speriat de pandemia de coronavirus, motiv pentru care și-a luat toate măsurile de precauție pentru a evita îmbolnăvirea. Aflat în categoria de risc din cauza vârstei înaintate, artistul a stat în ultima perioadă departe de ceea ce iubește mai mult.

Renumitul actor a petrecut ultima jumătate de an la Cluj-Napoca, acolo unde are o casă. Toată perioada a încercat să stea departe de oameni, întâlnindu-se foarte rar și scurt cu prietenii apropiați. A avut timp să citească și mai ales, să repete pentru piesa „Străini în noapte”.

ADVERTISEMENT

Vizibil emoționat, Florin Piersic a urcat recent pe scena Teatrului de Vară din Cișmigiu pentru cea de-a 1.119-a reprezentație a piesei în care joacă alături de Medeea Marinescu. Actorul recunoaște că nu s-a putut bucura pe deplin din cauza regulilor impuse de virusul din China, dar cu toate astea abia aștepta să joace.

Florin Piersic, retras la Cluj timp de 6 luni din cauza pandemiei

Actorul în vârstă de 84 de ani a mărturisit că nu a avut prea multe activități în ultimele 6 luni și a preferat să stea mai mult izolat. Renumit pentru rolul din „Mărgelatu”, artistul a avut grijă să nu se îmbolnăvească, declarând că a avut colegi care au fost infectați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

În plus, Florin Piersic a precizat că este foarte speriat de ceea ce se întâmplă în momentul de față în lume, motiv pentru care și-a luat toate măsurile necesare. Acesta speră că revenirea sa pe scena teatrului după mai bine de 6 luni să fie una de bun augur și să nu se întâmple nimic rău.

„ Nu am făcut nimic! Am așteptat șase luni de zile, am stat cât am putut mai izolat. Am avut grijă, dar n-am putut să stau chiar foarte izolat, pentru că toată lumea m-a sunat. Trebuie să mă îngrijesc și eu, pentru că ferească Cel de Sus să mi se întâmple ceva!

ADVERTISEMENT

Sunt foarte speriat de tot ce se întâmplă, mai ales că am avut niște colegi care s-au îmbolnăvit. Doamne ajută, au scăpat, dar suntem toți foarte speriați. Și în seara aceasta, am venit așa, și cu bucurie și cu speranță.

Am avut emoții pentru că nu știi ce se poate întâmpla. Mi-am luat toate măsurile. Sper că nimic nu se va întâmpla cu venitul meu aici. Dar știi cum e, doar cum vrea Dumnezeu”, a povestit actorul pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Medeea Marinescu și Florin Piersic joacă de peste zece ani în piesa „Străini în noapte”. Pe cei doi îi leagă o prietenie foarte frumoasă și pot improviza fără nicio problemă pe scenă. Actorii urmează să urce pe scenă și la finalul lunii septembrie, pe 21-22, de data aceasta la Timișoara.

ADVERTISEMENT